UTİB Başkanı Burkay:

UTİB Başkanı Burkay: -Bursa, geleceğin yıldızı olmak adına teknoloji, uzay ve savunma sanayinin başkenti konumunu elde edebilir


BURSA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa, geleceğin yıldızı olmak adına teknoloji, uzay ve savunma sanayinin başkenti konumunu elde edebilir dedi.
     Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) başkanlığına aday olan Burkay, Sheraton Oteldeki Bursa 2023 Platformu toplantısında, projelerini oda üyesi işadamlarına anlattı.
     Burkay konuşmasında, dünyada elektronik ticari hacmin 680 milyar dolara ulaştığını anlattı.
     Yeni teşvik politikaları ile cazibe merkezlerinin ortaya çıktığını belirten Burkay, Bursa 1. teşvik bölgesinde. Desteklenen sektörlere bakarsak, orta ve ileri teknoloji alanları öne çıkıyor. Bursanın ne ticari ne de sanayi alanında orta ve uzun vadede stratejisi var. Bazı çalışmalar yapılmışsa da kağıt üzerinde kalmıştır. Sanayimizin ve ihracatımızın kaderini ağırlıklı olarak bir iki sektöre bağlamış durumdayız. Yeni yatırımları artıracak bir yol haritamız mevcut değil. Artık 2023 Bursasının vizyonunu oluşturacak projeleri, konuşmamız gerekiyor diye konuştu.
     Bursanın, Türkiyenin önde gelen şehirlerinden olduğunu dile getiren Burkay, şöyle devam etti:
     Otomotivden tekstile, gıdadan turizme kadar zengin alanlarımız var. Biz bunları yeterli görmüyoruz. Bursayı daha üst seviyeye taşımamız lazım. Bursa, geleceğin yıldızı olmak adına teknoloji, uzay ve savunma sanayinin başkenti konumunu elde edebilir. Cumhuriyetimizin 100. yılında 75 milyar dolar ihracat yapan bir kent düşlüyorum. 3 bin 500e yaklaşan ihracatçı firma sayımızın 7 bin 500e çıktığını, Türkiyenin en büyük ilk 500 firması arasındaki 22 olan Bursalı şirket sayımızı 75e yükselttiğimizi, Bursalılar olarak kişi başı milli gelirde 30 bin doları aştığımızı düşlüyorum.
     Burkay, Bursaya sınıf atlatacak projelerin hayata geçmesinin, kentin bütün dinamiklerinin tek vücut olmasıyla mümkün olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber UTİB Başkanı Burkay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER