ÜTSOdan Ticaret Müzesine destek çağrısı

ÜTSOdan Ticaret Müzesine destek çağrısı


ORDU (A.A) - Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Hasan Şimşek, Ticaret Müzesinde sergilenmek üzere mesleklere ait tarihi eşyaların bağışlanması çağrısında bulundu.
     Şimşek, yaptığı açıklamada, Ünyenin tarihi değerlerine sahip çıkarak yaşatmak ve turizmini geliştirmek için Ticaret Müzesi oluşturduklarını ifade etti.
     Odamızda yaptığımız Ticaret Müzesi ile Türkiyede bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz diyen Şimşek, şöyle devam etti:
     Ünye Ticaret Müzesi yani Sanatkar Müzesi için Ünyelilerden tek isteğimiz, eskiden meslek sahibi olan dedelerimize ait çömlekçilik, bakırcılık, sepetçilik gibi zanaatlerle uğraşırken kullandıkları eşyalardan ellerinde olanlar varsa, sergilenmek üzere oluşturduğumuz Ticaret Müzesine bağışlamalarıdır.
     Karadeniz Bölgesinde Ünyenin Karadeniz destinasyon noktası olacağını ifade eden Şimşek, Destinasyon noktası olduğunda Ünyemize daha fazla turist geleceğini düşünüyorum. Biz de Ünyeyi marka şehir yapmak için ÜTSO olarak elimizden geleni yapıyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için tarihi Ünye evlerini de ön plana çıkartıyoruz dedi.
     Şimşek, Paşabahçe Konağı butik otel inşaatına başladıklarını, 2013 nisan ayında inşaatın biteceğini ve Ünyeye 7 odalı bir butik otel kazandırmış olacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber ÜTSOdan Ticaret Müzesine destek çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER