UÜde, Toplum

UÜde, Toplum-polis ilişkisinde vatandaşa düşen görevler ve bilinçli yaklaşım konferansı


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesinde (UÜ), Toplum-polis ilişkisinde vatandaşa düşen görevler ve bilinçli yaklaşım konferansı düzenlendi.
     Rektörlük A Salonunda düzenlenen konferansta, UÜ Tıp Fakültesinin çeşitli birimlerinde görev yapan personel ve akademisyenler, Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından dolandırıcılık, hırsızlık ve yankesicilik konularında bilinçlendirildi.
     Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Murat Kubilay, iş yerinde, evde, bir yerden bir yere giderken vatandaşın, kamu kuruluşlarının polisin her zaman yanında ve etkileşim içerisinde bulunması gerektiğini belirtti. Bursada mahalle polisliğinin başladığını ve 210 mahallede polisin, vatandaşın ayağına gittiğini belirten Kubilay, okullarla ve muhtarlarla birebir görüştüklerini ifade etti.
     Kubilay, bireyin karşılaştığı durumlarla ilgili ihbarda bulunmasının yanı sıra toplumda ve kanunlarda yapılmaması gereken hareket ve tutumların gerçekleştirilmeyerek bazı olayların önüne geçilebileceğine işaret ederek, Bir kişinin ailesini ve çevresinde etkileşim içinde bulunduğu insanları da göz önüne aldığınızda en az 10 kişiye örnek olabilir. Bu etki alanını olumlu davranışlarla ne kadar genişletebilirseniz o kadar başarı sağlanmış olur dedi.
     Üniversite bölgesinden sorumlu Mahalle Polisi Ahmet Bektaş ise apartmanların dış kapılarının kesinlikle kapalı olması gerektiğini, doğal gaz ve su borularının konumunun, posta kutularından alınmayan evrakların hırsızlara yol gösterdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER