Sağlık

Sağlık-Sen Şube Başkanı Tekin, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi


ESKİŞEHİR (A.A) - Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, Alpu, Beylikova ve Mihalıççık ilçelerindeki hastaneleri, 112 istasyonlarını ve Aile hekimliklerinde çalışan sağlık personelleriyle bir araya geldi.
     Tekin, Beylikova İlçe Hastanesi Baştabipliğine atanan Vecdi Çeçeyi ziyaretinde yaptığı konuşmada, 175 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanının verdiği güçle yetkisini etkin kılan Sağlık-Senin, yalnızca üyelerinin değil, 400 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanının da etkili ve yetkili sözcüsü olacağını kaydetti.
     Tekin, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Sağlıkta Dönüşüm Programındaki paydaşlıkta sosyal, mali ve özlük hakları açısından güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
     Yeni Teşkilat Yasası sürecinde çalışanların özlük haklarını geriye götürecek ve kazanılmış hakları yok sayacak hiçbir gelişmeye müsaade etmeyeceklerini anlatan Tekin, Sağlık Bakanlığının 4/B statüsündeki personel alımını durdurması ve konuyla ilgili yasal düzenlemelerin acilen yapılarak yerine 2013 yılında kadrolu personel alımına başlaması gerektiğini vurguladı.
     Tekin, Sağlık-Senin sağlık çalışanlarının mesleki eğitimlerine özel bir önem verdiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER