Uzungölde teleferik için inceleme yapacaklar

Uzungölde teleferik için inceleme yapacaklar -Doğu Karadenizin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöle kurulacak teleferik için yüklenici firmanın görevlileri mayıs ayında beldede inceleme yapacak


TRABZON (A.A) - Doğu Karadenizin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöle kurulacat teleferik için yüklenici firmanın görevlileri mayıs ayında beldede inceleme yapacak.
     Uzungöl Belde Belediye Başkan Vekili Muhammet Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzungöl ile Garester Yaylası arasına teleferik kurmak için 3.5 yıldır çalıştıklarını anımsattı.
     Proje için çeşitli kurumlardan onay aldıklarını ifade eden Karagöz, "Projenin hayata geçirilmesi için bütün hukuki sorunları hallettik. Yüklenici firma çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın görevlileri önümüzdeki ay beldeye gelerek incelemeler yapacak" dedi.
     Karagöz, teleferiğin doğal güzelliği ile öne çıkan yörede tek bir ağaç dahi kesilmeden kurulacağına işaret ederek, "Karadenizin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl, özellikle yazın turist akınına uğruyor. Uzungölde kış turizmini harekete geçireceğini düşündüğümüz teleferik projesinin temelinin bir an önce atılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
     Teleferiğin 2 kabinli olacağını dile getiren Karagöz, "Kabinlerin biri bekleyip diğeri hareket edecek. Teleferik, 1090 rakımlı gölden 2500 rakımlı Grester Yaylasına 4 dakikada ulaşacak" diye konuştu.
     Karagöz, teleferiğin Uzungöle farklı özellik ve güzellik katacağını savunarak, "Teleferik ile kışın yöredeki turist sayısında önemli artış bekliyoruz. Turistler teleferik sayesinde Uzungöl ve çevresinin güzelliklerini havadan da görme fırsatı yakalayacak" dedi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Uzungölde teleferik için inceleme yapacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER