Valais Kantonu Emniyet Müdürünün tarihi eser

Valais Kantonu Emniyet Müdürünün tarihi eser ile yakalanması -Tatile geldiği Antalyadan ülkesine dönerken havaalanında tarihi değeri bulunan taş parçasıyla yakalanan İsviçreli emniyet müdürünün yargılanmasına başlandı (Fotoğra


ANTALYA (A.A) - Tatil için geldiği Antalyadan ülkesine dönerken havaalanında tarihi değeri bulunan taş parçasıyla yakalanan İsviçrenin Valais Kantonu Emniyet Müdürü Christian Varonenin yargılanmasına başlandı.
     Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Christian Varone katılmazken, avukatı Yasemin Mataracı ile İsviçreli basın mensupları katıldı.
     Christian Varonenin ifadesini yazılı olarak mahkeme heyetine sunan avukat Mataracı, bilirkişi tarafından tarihi değeri bulunan taş hakkında yapılan değerlendirme raporuna ehil kişilerce yapılmadığı gerekçesiyle itiraz etti. Taşın arkeoloji açıdan incelenmesi gerektiğini belirten Mataracı, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sümer Atasoy tarafından yeniden rapor hazırlanmasını istedi.
     Mahkeme heyeti de davaya taraf olan Kültür ve Turizm Bakanlığına duruşma hakkında bilgi verilmesi, raporların değerlendirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 27 Kasıma erteledi.
     Avukat Mataracı, duruşmanın ardından gazetecilerin soruları üzerine, yargı aşamasının devam ettiğini, bu nedenle herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi.
    
     -İsviçreli gazetecilerin yorumu-
    
     İsviçreli bazı gazeteciler de duruşmayı izlemek için Antalyaya geldi. İsviçreli gazeteci Arnaud Bedat, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Varonenin İsviçrede 13 şehirden oluşan Valais kantonunda yerel yönetime Liberal Partiden aday olduğunu, bu nedenle Valais kantonu için Türkiyeden çıkacak kararın önemli olduğunu kaydetti.
     Christian Varonenin hala emniyet müdürü olarak görevini sürdürdüğünü hatırlatan Bedat, mahkumiyet kararı çıkarsa Varonenin polis olmaya devam edemeyeceğini, ancak mart ayındaki seçimlerde kanton bakanı olmak için seçimlere girebileceğini belirtti.
     Ülkelerinde Varoneye karşı çeşitli tepkiler oluştuğunu, ancak arkasında büyük bir kamu desteğinin olduğunu anlatan Bedat, İsviçre kamuoyunu rahatsız eden şey burada hırsızlık yapmakla suçlanmasından daha çok çelişkili ifadeler vermiş olması. Yalan söylüyor intibası bırakması. Önce çakıl taşından bahsediyor, sonra bir taş oluyor, ardından da arkeolojik bir taş olduğu ortaya çıkıyor diye konuştu.
     Bedat, Emniyet Müdürü Christian Varonenin duruşmaya katılmamasıyla ilgili, kendisine celbin çıkmadığını savunduğunu kaydetti.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Eşi Denise Varone ile Antalyaya tatile gelen İsviçrenin Valais Kantonu Emniyet Müdürü Christian Varonenin valizinden, 31 Temmuzda ülkesine dönerken Antalya Havaalanındaki kontrollerde taş parçası çıkmıştı. Taşın tarihi değeri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Varone, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Valais Kantonu Emniyet Müdürünün tarihi eser Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER