Vali, trafik denetimi yaptı

Vali, trafik denetimi yaptı -Erzincan Valisi Yenigün: Herkes kurallara uyduğu takdirde kazalar olmayacaktır


ERZİNCAN (A.A) - Erzincan Valisi Selman Yenigün, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında araç denetimi yaptı.
     Vali Yenigün, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek, polis ekipleri tarafından durdurulan sürücülerle sohbet etti.
     Trafik polisleri tarafından durdurulan sürücülerin kurallara uyup uymadığını kontrol eden Yenigün, bir motosikletin arkasında oturan bir kişiye kask takması konusunda uyarıda bulundu.
     Araç sürücülerine çikolata ve kolonya ikram eden Yenigün, denetimlerde sürücülerle sohbet edip, bazı konularda uyarıda bulunduklarını belirterek, Gördüğümüz kadarıyla arkadaşlarımızın çoğunun kurallara uygun olduğunu, özellikle emniyet kemerlerinin takılı olduğunun görülmesi memnuniyet verici bir durumdur dedi.
     Toplumda herkesin kurallara uyduğunda kazaların olmayacağını anlatan Yenigün, şunları kaydetti:
     Esas olan şudur herkes kurallara uyduğu takdirde kazalar olmayacaktır diyorum. Aza inecektir de demiyoruz, olmayacaktır. Yeter ki bizler kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Sadece kamu görevlilerinin uyarmasıyla yetinmeyelim. Kamu görevlileri belirli zamanlarda uyarılar yapabilirler. Her gün bu uyarıları yapamayabilirler, esasen gereği de yoktur. Esas olan vatandaşımızın kendi kendini veyahut arkadaşını, yakınını uyarmasıdır. Eğer ortada bir kaide riayetsizliği varsa bu uyarıyı hepimiz yapabiliyorsak biz bu trafik sorununu halletmişiz demektir.
     (BY-EMN)
<< Önceki Haber Vali, trafik denetimi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER