Vali Aldan değerlendirme toplantısı

Vali Aldan değerlendirme toplantısı


AYDIN (A.A) - Aydın Valisi Kerem Al, düzenlediği toplantıyla son bir yılı değerlendirdi, 2013deki projelerini anlattı.
     Vali Al, Aydın Polis Evinde düzenlediği basın toplantısında, Aydının jeotermal zengini bir il olduğunu belirterek, buna rağmen bu potansiyelin bugüne kadar yeterince değerlendirilmediğini söyledi.
     Jeotermal potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar için yeterli kaynağı ayırdıklarını ifade eden Al, şöyle konuştu:
     İl özel idare olarak İncirliovadan Aydına kadar ruhsatlı saha, Aydının ısıtılması için tasarlandı. Kuyu açılabilecek yerler, tespit edildi. Ödenek, 2013 bütçesinde yer aldı. Aydının ısıtılması ve soğutulması çalışmaları başlatılacak. Günümüz teknolojisinde termal suyla ısıtma kadar soğutma da mümkün. Öyle olunca yatırımı göze aldık. Kuyu açma noktasına geldik. Belediyemiz de önce pilot alan belirledi. En yakın zamanda ihaleye katılan olur. 1-2 ay içinde kuyularımızı açmış olacağız.
     Vali Al, Tralleis antik kentiyle ilgili çalışmalara da değinerek, Geçmişte kazı başkanıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında birtakım problemler yaşanmış. Şu an 12 ay boyunca üniversiteden bir hocamızla işlerimiz yürüyor. Yeterli ödeneği aldık. Kısa sürede orası canlılık kazanacak dedi.
     Çıldır Havaalanı pistinin uzaması için il özel idaresi kaynağından bütçe ayırdıklarını belirten Al, şunları kaydetti:
     Kamulaştırma çalışmalar başladı, ancak pilot yetiştirilmesi için THYye devredileceği gerekçesiyle çalışmalarımıza fazla destek verilmedi. Sonuçta da Devlet Hava Meydanları İşletmesi, THYye burayı kiraladı. Pilot yetiştirmek için çalışmalar devam ediyor. Ancak görüşmeler de sürüyor. Hiç olmazsa küçük uçakların alana inmesiyle ilgili çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Vali Aldan değerlendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER