Vali Bektaştan hasta ziyareti

Vali Bektaştan hasta ziyareti -Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş: -İhtiyaç sahibi kimsesizlerin kimsesi olarak onlara sahip çıkacağız


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Evde Sağlık Hizmeti kapsamında hizmet alan bir hastayı evinde ziyaret etti.
     Akmescit Mahallesi Kale Kapısı sokakta yaşayan Behiye Kırcılı ziyaret eden Vali Bektaşa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu ve birimden sorumlu sağlık çalışanları eşlik etti.
     Vali Bektaş sağlık hizmeti alan Kırcılı durumu hakkında evde sağlık ekibinden genel bir bilgi aldıktan, sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulama ile yatalak hastaların artık hastaneye gitme çilesinden kurtulduğunu söyledi.
     Artık sağlık ekiplerinin yatalak hastaların ayağına gittiğini vurgulayan Bektaş, şöyle konuştu:
     Hastalarımız evlerinde sağlık hizmetini alırken, diğer taraftan da yaşadıkları ortamdaki ihtiyaçları tespit ediliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da aynı şekilde vatandaşımıza ulaşarak ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit etmek ve karşılamak noktasında devletimizin kurum ve kuruluşları özverili bir şekilde hizmet vermektedirler. Bu hizmetlerin daha etkin olabilmesi için kurumlarımızın işbirliği içinde olmaları çok önemlidir. Bizim en önemli görevlerimizden biri de ihtiyaç sahibi ailelerin sosyal ortamlarını yaşanır hale getirmektir. Bizler ihtiyaç sahibi kimsesizlerin kimsesi olarak onlara sahip çıkacağız
     Öztürk de, tanısı konulmuş hastanın düzenlenmiş olan tedavisinin takibi, uygulanması ve eğitiminin sağlanmasını amaçlayan Evde Sağlık Hizmeti uygulamasında, bugüne kadar toplam 2 bin 19 hastaya hizmet verildiğini belirterek, birimde şu an aktif olarak hizmet verilen 702 hasta bulunduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Yaşar Kuru
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Vali Bektaştan hasta ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER