Vali Cengiz:

Vali Cengiz: -Turizm uzun vadeli bir yatırım


SİNOP (A.A) - Sinop Valisi Ahmet Cengiz, turizmin uzun vadeli bir yatırım olduğunu söyledi.
     Vali Cengiz, bir davette turizmle ilgili yaptığı değerlendirmede, Sinopta 2010 yılında 100 bin olan konaklama sayısının, 2011 yılında 198 bin, 2012 yılında ise 226 bine ulaştığını söyledi.
     Bu yıl il genelindeki müzeleri gezen ziyaretçi sayısının 213 bine ulaştığına işaret eden Cengiz, Geçen yıl bu rakam 166 bin kişiydi. Dolayısıyla Sinopta turizm açısından bir hareketliliğin olduğunu bu rakamlardan ve sayılardan anlıyoruz dedi.
     Yaşanan hareketliliğin doğrudan Sinop esnafına yansıyıp yansımadığının tartışılır olduğunu ifade eden Cengiz, şöyle devam etti:
     Belki biraz daha bu anlamda hem konaklama sayısının artırılması hem de konaklama süresinin uzatılması gerekebilir. Bu noktada da esnafımıza, turizmcilerimize de büyük görev düşüyor. Biz Valilik olarak, Bakanlık olarak, kamu kurum ve kuruluşlarımız olarak esnaflarımızın önünü açmak için çaba gösteriyor ve gayret ediyoruz. Herkes bu konu üzerinde destek vererek fikir birliği, uyum ve heyecan içinde olursa Sinop için iyi şeyler olacağını söyleyebilirim. Her zaman söylüyorum, gelecek 10 yıl Sinopun diye. Hemen bugünkü çabalarımızın semeresini, meyvesini yarın almamız mümkün değil. Turizm uzun vadeli bir yatırım. Uzun vadeli yatırımlarda istenilenin karşılığını almak zaman süreci içinde olur, bunu da, damlaya damlaya göl olur misali açıklayabiliriz.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER