Vali Çınar, yapımı biten pansiyonu inceledi

Vali Çınar, yapımı biten pansiyonu inceledi


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, yapımı tamamlanan 300 öğrenci kapasiteli İMKB Anadolu Lisesi pansiyonunda incelemelerde bulundu.
     Parasız yatılı öğrencilerin kaldığı odaları gezen Vali Çınar, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlıya eksiklerin giderilmesi talimatını verdi.
     Orta okul ve liseyi devlet parasız yatılı okullarında okuduğunu anımsatan Vali Çınar, devletin üzerinde büyük emeği olduğunu belirterek, Biz de verilen bu emeği, bugün ülkemize ve milletimize hizmet ederek ödemeye çalışıyoruz dedi.
     Yemekleri de denetleyen Çınar, öğrencilerin arasına oturup onlarla birlikte karavana yedi. Çınar, öğrencilere okuyup, ülkelerine yararlı bireyler olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
     Yeni yapılan pansiyonda, öğrencilerin kendilerini evlerine ve sofralarına misafir ettiğini belirten Çınar, şunları kaydetti:
     Öğrencilerle yemeği, sofrayı paylaştık. Çok güzel bir ortam oluşmuş durumda. Eski pansiyonumuz çok iyi değildi. O pansiyonu yıkıp, aynı yere daha güzel, daha konforlu, öğrencilerin rahat edebileceği bir pansiyon binası yaptık. Öğrencilerin, daha mutlu ve huzurlu bir ortamda kalabilecekleri yeni pansiyonu hizmete açtık. İçişleri Bakanlığı, valilikler aracılığıyla eğitime destek veriyor. Bu pansiyonunda bakanlığın gönderdiği ödenekle yapıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Çınar, yapımı biten pansiyonu inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER