Vali Güvenç Nissibi köprüsünde incelemelerde bulundu

Vali Güvenç Nissibi köprüsünde incelemelerde bulundu


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Atatürk Baraj Gölünde yapımı devam eden Nissibi köprüsünde incelemelerde bulundu.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Güvenç, Şanlıurfanın Siverek ilçesi ile Adıyamanın Kahta ilçesi arasında yapılması planlanan 610 metre uzunluğunda 24 metre genişliğindeki Nissibi Köprüsünde yapılan çalışmaları yerinde inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Güvenç, 75 milyon TLye mal olacak ve 2014 yılında hizmete açılması beklenen köprünün tamamlanmasıyla Kahta- Siverek güzergahı kullanılarak Adıyaman-Diyarbakır arasındaki ulaşımın daha rahat yapılabileceğini belirtti.
     Gezisi sırasında baraj gölünde tekne turu yaptıklarını anlatan Güvenç, "İnsanlarımız buraları gelsin görsün, gezsinler. Allah bu memlekete ne güzellikler vermiş, gezdikçe gördükçe anlıyoruz. Birçok güzelliğimizin de farkında olmadığımızı ifade etmem gerekiyor. Biz yoğun programlarımız dolayısıyla gelememiştik. Şuanda Kaymakamımız bu güzellikleri bizlere gösteriyor" ifadelerini kullandı.
     Güvenç, huzur ortamının sağlanmasıyla bölgede "turizm patlaması" yaşanacağını belirterek, sporcu ve doğa tutkunlarını bölgeye davet etti.
     Vali Güvençe gezisi sırasında Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran eşlik etti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Vali Güvenç Nissibi köprüsünde incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER