Vali Karaloğlu, tekstil fabrikasını ziyaret etti

Vali Karaloğlu, tekstil fabrikasını ziyaret etti -Karaloğlu: Bu yıl inşaatına başlanacak olan Tekstil Kentte, yaklaşık 10 bin Vanlı istihdam edilecek


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, bu yıl inşaatına başlanacak olan Tekstil Kentte, yaklaşık 10 bin Vanlının istihdam edeceğini söyledi.
     Meye Tekstil Fabrikasını ziyaret eden Karaloğlu, imalat bölümünü ve üretilen ürünleri inceleyerek, işçilerle bir süre sohbet etti.
     Fabrika yöneticileriyle değerlendirme toplantısı yapan Karaloğlu, deprem sonrası Vana yatırım yaparak, istihdama katkı sağlayan işletmeciyi tebrik etti.
     Vali Karaloğlu, kurulacak olan Tekstil Kentte kalifiyeli eleman sıkıntısı yaşanmaması için, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Salih Serçeye proje hazırlayarak kurs açmaları konusunda talimat verdi.
     Fabrikada çalışan işçilerin, pratik ve çok güzel ürün imal ettiklerini ifade eden Karaloğlu, fabrikada ilk aşamada çoğunluğu Vanlı olmak üzere 180 kişinin istihdam edildiğini söyledi.
     Karaloğlu, Her zaman işletmecimizin yanındayız ve destek olmaya hazırız. Sorunu olduğunda kapım açık. Girişimcilere ücretsiz danışmanlığa hazırım. Yeter ki Vanda yatırım yapılsın ve insanlar istihdam üretsin dedi.
     Fabrikayı ziyaretinde Karaloğluna, Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, başkan yardımcısı Ayhan Fidan, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Can eşlik etti.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Karaloğlu, tekstil fabrikasını ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER