Vali Kıraçtan, AA İzmir Bölge Müdürlüğüne

Vali Kıraçtan, AA İzmir Bölge Müdürlüğüne ziyaret -Kıraç: "Diyarbakırda EXPOya gönül desteğimizi devam ettireceğiz. İnşallah Diyarbakır olarak, 2020 EXPO etkinliklere katılır ve destek olup coşkuyu paylaşırız" (Fotoğraflı-Gö


İZMİR (A.A) - Diyarbakıra atanan Vali Cahit Kıraç, "Diyarbakırda EXPOya gönül desteğimizi devam ettireceğiz. İnşallah Diyarbakır olarak, 2020 EXPO etkinliklere katılır ve destek olup coşkuyu paylaşırız" dedi.
     Vali Kıraç, Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, İzmirde 6 yılı aşkın süre görev aldıktan sonra Diyarbakıra atandığını söyledi.
     "Diyarbakır önceden bildiğimiz bir şehir. Türkiyenin güzel, kültür varlıkları ve insan kaynaklarıyla zengin bir kenti. Diyarbakırlılarla ülkemizin geleceği için güzel işlere vesile olacağız" diyen Kıraç, kentin potansiyelini inceledikten sonra çalışmalarına başlayacağını ifade etti.
     Diyarbakırın mevcut potansiyelinin hangi boyutta kullanıldığı, hangi projelerin öncelikli olduğu, yatırım programında nelerin olduğu, nelerin olması gerektiğini görüşeceklerini belirten Vali Kıraç, şunları kaydetti:
     "Diyarbakır, tarım altyapısı, su kaynakları, kültür varlıkları güçlü ve turizm potansiyeli yüksek bir şehir. Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalar yapılıyor. Değerlendirdikten sonra yola koyulacağız. Yeter ki iyi niyetle sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşılsın. Herkes sorunun parçası olacağına çözümün parçası olursa sorunlar ortadan kaldırılır."
     Kıraç, çözüm sürecine yönelik çalışmaların devam ettiği bir dönemde Diyarbakırda görevlendirildiğinin hatırlatılması üzerine, "Takdir eden hükümetimiz, bir düşünceleri vardır. Bu konuda yorum yapamam. Güzel bir şehre gidiyoruz" diye konuştu.
     Diyarbakırdan İzmire atanan Vali Mustafa Topraka yeni görevinde başarılar dileyen Cahit Kıraç, Toprakın, kentte yerleşik çalışma ortamı içinde yakalanan ivmeyi ileri taşıyacağına inandığını söyledi.
    
     -"İzmirin EXPO 2020 çalışmalarını destekleyeceğiz"-
    
     Vali Kıraç, İzmirin EXPO 2020ye yönelik çalışmalarının, Vali Toprak başkanlığında aynı hızda sürdürüleceğini bildirdi.
     Çalışmaların ileri götürülmesine gayret edileceğine inandığını vurgulayan Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "EXPO 2020 çalışmaları aynen devam edecek. İzmir Valisi yönetiminde çalışmalar sürecek. Planlamalar yapılmış durumda, dosyalarımız, görsellerimiz ve projeksiyonumuz hazır. Valimiz, yeni enerjisini katarak, bunları daha ileri götürmenin yolları bulunacaktır. Diyarbakırda EXPOya gönül desteğimizi devam ettireceğiz. İnşallah Diyarbakır olarak, 2020 EXPO etkinliklere katılır ve destek olup coşkuyu paylaşırız. EXPO 2020nin Türkiyeye ve İzmire önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Bu yolda başarılar diliyorum."
     Vali Kıraç, ayrıca AA İzmir Bölge Müdürü Sabri Çelebioğluna yeni görevinde başarılar diledi.
     Vali Cahit Kıraçın, 21 Mayıs Salı günü saat 10.00da İzmir Valiliğinde düzenlenecek törenin ardından kentten ayrılacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Vali Kıraçtan, AA İzmir Bölge Müdürlüğüne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER