Vali Koçdemir, Frankfurt Belediye Başkanı Feldmannı

Vali Koçdemir, Frankfurt Belediye Başkanı Feldmannı kabul etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Koçdemir, Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann ile yaptığı görüşmede, Eskişehirin 2013 yılında çifte başkentlik unvanına sahip olacağını ve yapılacak olan Açık Hava Müzeleri projelerinde Almanya ile işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.
     Eskişehirde 1900-1950 yılları arasını anlatan bir açık hava müzesi yapılacağını ifade eden Koçdemir, Almanyanın binaların bir bütün olarak taşınması konusunda önemli tecrübelerinin olduğunu, Eskişehirin de bu tecrübelerden istifade etmek istediğini belirtti.
     Koçdemir, Eskişehirde Almanların katkısı ile kurulan bir lokomotif fabrikasının olduğunu, fabrikanın asırlık tarihinin belgeselleştirilmesini planladıklarını ve bu kapsamda Alman makamları ile gerekli çalışmaları başlattıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Eskişehir raylı sistemlerde Türkiyenin en önemli ili durumundadır. Berlinde yapılan Raylı Sistemler Fuarına Eskişehirde üretilen lokomotiflerimiz ile katılıyoruz. Son 10 yıldır Eskişehirde savunma alanında, bilhassa havacılıkta önemli atılımlar var. F-35 tipi savaş uçaklarının motor parçaları Eskişehirde üretiliyor. Yine Skorsky tipi helikopterlerin de iniş takımları burada üretiliyor. Klasik olarak da tekstil ve gıda sektöründe dünya çapında markalarımız var.
     Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann de, Eskişehir hakkındaki ilk izlenimlerinin çok güzel olduğunu, kültürel alanda ve iş oluşturmada Eskişehire destek olduklarını belirterek, Oluşacak kardeşlik ilişkilerini derin bir yelpazeye dağıtmak istiyoruz. Odak noktamızı gençlik olarak belirledik. Kardeş şehir çalışmalarımız değişim programları ile başlayacak. Bu kapsamda ortak çalışmayı canı gönülden istiyorum ifadesini kullandı.
     Frankfurt Meclis Başkanı Bernadette Weyland da Frankfurt Meclisinde Türk üyelerin olduğunu ve bunlarla iftihar ettiğini belirtti. Türkiye ile Almanya arasında tarihsel bir işbirliği olduğunun altını çizen Weyland, ulaşımın bir şehrin ekonomisi açısından önem arz ettiğini ve Eskişehirin ulaşım imkanları ile dikkat çekici bir şehir olduğunu ifade etti.
     Ziyarete, Başkan Yardımcısı Nargess Eskandari ve Meclis üyeleri Ezhar Cezairli, Hilime Arslaner Gölbaşı, Turgut Yüksel, Lothar Reininger, Stefan Freiherr von Wangenheim, Wolfgang Hübner, Herbert Föster de katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Vali Koçdemir, Frankfurt Belediye Başkanı Feldmannı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER