Vali Koçdemir, Razgrad Belediye Başkanı Boyacievi

Vali Koçdemir, Razgrad Belediye Başkanı Boyacievi kabul etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Bulgaristanın Razgrad Belediye Başkanı Denço Boyaciev, Kültürel Aktiviteler Müdürü Tsvetana Benonova ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sabriye Mustafovayı makamında kabul etti.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Koçdemir, Bulgaristan Razgrad Belediye Başkanı Boyaciev ile yaptığı görüşmede, Bulgaristan ve Türkiyenin iki yakın komşu olarak tarihte birbirinden etkilendiğini belirterek, Eskişehirin göçlerle oluştuğunu ve Bulgaristandan da çok miktarda göç aldığını belirtti.
     Gelen göçlerin Eskişehire büyük katkısı olduğunu vurgulayan Koçdemir, günümüzde sınırların kalktığını ve işbirliği için daha çok fırsat yaratmak istediklerini bildirdi.
     Koçdemir, Odunpazarı Belediyesi ile Razgard Belediyesi arasında kurulan kardeş şehir ilişkisine valilik olarak kendi görev alanlarında da katkı yapacaklarını ve 2013 yılından Eskişehirin çifte başkentlik unvanını taşıyacağını anlattı.
     Boyaciev de, Eskişehirde Bulgar kökenli vatandaşların olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Ekonomik ve ticari alanda kurulacak köprülerin Eskişehiri ve Razgardı yakından ilgilendireceğini kaydeden Boyaciev, yapılan anlaşmaların kağıt üstünde kalmaması için çalışacaklarını ve bu çerçevede öncelikli hedeflerinin Eskişehir ile kültür ve turizm alanında ortak çalışmalar yapmak olduğunu sözlerine ekledi.
     Koçdemir, Boyaciev ve beraberindekilere lületaşından yapılmış pipo ile Eskişehir Valiliği yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Vali Koçdemir, Razgrad Belediye Başkanı Boyacievi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER