Vali Lekesizden Gülbol Yakma Resim Atölyesine

Vali Lekesizden Gülbol Yakma Resim Atölyesine ziyaret


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yakma resim sanatçıları Zeynep-Naim Gülbol çiftine ait, Gülbol Yakma Resim Atölyesi-Sanat Galerisini ziyaret etti.
     Kurtuluş Caddesi üzerinde eski bir Antakya evini restore ederek açtıkları galeri-atölyede birlikte çalışan çiftin sanat yolculuğu hakkında bilgi alan Lekesiz, galerinin duvarlarını süsleyen birbirinden güzel resimler eserler hakkında sanatçılardan bilgi aldı.
     Lekesiz, gerek Hatay Günlerinde gerekse diğer etkinliklerde ilin tanıtımına katkı sağlayan çifte teşekkür ederek, atölyede yakma tekniğiyle resim yapmayı denedi.
     Zeynep ve Naim Gülbol çifti de, Vali Lekesizin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, çocukları Deniz ve Ahmetin de katkılarıyla ailece yaptıkları resimlerle kenti en iyi şekilde tanıtmaya özen gösterdiklerini ifade ettiler.
     Sanatçılar, ahşap yüzeylerin kızgın metal bir kalemle yakılarak çeşitli motiflere bezenmesi işleminde kullanılan bir dekoratif sanat tekniği olan yakma resimde, portrenin yanı sıra, köy yaşamı, Hatayın tarihi ve kültürel değerleri, yöresel kıyafetli insanlar gibi konuları başarıyla işlediği belirtildi.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Vali Lekesizden Gülbol Yakma Resim Atölyesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER