Vali Lekesiz, Türk Süryani Katolik Kilisesi

Vali Lekesiz, Türk Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Sağı kabul etti -Patrik Vekili Sağ: Yeni Anayasa sürecinde ülkemize St. Pierre Kilisesinde dua etmek için kente geldim


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Türk Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Sağı makamında kabul etti.
     Patrik Vekili Sağ, ziyarette yaptığı konuşmada, ana gibi bir anayasaya sahip olmak istediklerini, hükümetin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini, yeni anayasa yapım sürecinde tüm din adamlarının sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için dua etmesi gerektiğini söyledi.
     Din adamlarının her zaman siyasetten uzak durması gerektiğini, bunun yanında kendilerinin asgari olarak devletin bekası için, devlet büyükleri için devamlı dua ettiklerini anlatan Sağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun barışın tesis edilmesi için bir araya gelmesinin çok önemli bir gelişme olarak gördüklerini ifade etti.
     İki liderin bir araya gelmesinin son derce sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Sağ, Biz bundan sonra istiyoruz ki, analar ağlamasın, gençlerimiz şehit olmasın, çocuklar yetim, kadınlarımız da dul kalmasın. Basın mensupları da bu barışın tesis edilmesi için üzerine düşeni yerine getirmesi lazım. Hem barışın tesisi hem de yeni Anayasa sürecinde ülkemize St. Pierre Kilisesinde dua etmek için kente geldim diye konuştu.
     Vali Lekesiz de, Sağın tüm dilek ve temennilerine katıldığını, insanlığın ortak tarihinin yazıldığı Hataydan tüm insanlığa barış mesajı vermek arzusunda olduklarını söyledi.
     İnsanlığın ortak tarihinin yazıldığı bir yer olan St. Pierre Kilisesinin insanlığın hizmetine sunmak için önemli çalışmalara başlayacaklarını belirten Lekesiz, şunları kaydetti:
     2009 yılında St. Pierre Kilisesini restore ettirdik. Fakat bu yeterli olmadı. İçi, dışı ve çevresinin yeniden restore edilmesi için yaklaşık 2 yıldır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile görüşmeler yapıyoruz. Bölgeye uygun bir restorasyon çalışmasının kabul ettirdik. Bu ayın sonunda ihaleye çıkmasını beklediğimiz proje kapsamında kilisenin yeniden bakımdan geçecek. Kilisenin tarihinin anlatılacağı bir sunum merkezi inşa edeceğiz. Gelen misafirlerin dinlenebileceği ve kenti kuş bakışı olarak izleyebilecekleri kafeteryalar oluşturulacak. En geç bir yılın sonunda St. Pierre Kilisesi ülkemize ve kente yakışır bir görünüme kavuşturulacak
     Lekesiz, ziyaret sonunda Valiliğin hazırladığı Hatay İli Yıllığı kitabını Patrik Vekili Sağa hediye etti.
    
     Muhabir. Abdulgafur Kılıç/Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Vali Lekesiz, Türk Süryani Katolik Kilisesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER