Vali sütü önce kendisi içti, sonra

Vali sütü önce kendisi içti, sonra öğrencilere dağıttı -Kütahya Valisi Çiftçi, Orgeneral Asım Gündüz İlköğretim Okulundaki etkinlikte sütü önce kendisi içti, sonra öğrencilere dağıttı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yürüttüğü proje kapsamında ilköğretim okuluna giderek, sütü önce kendisi içti, daha sonra öğrencilere dağıttı.
     Okuldaki sınıflardan birine girerek öğrencilerle sohbet eden Çiftçi, önce kendisi süt içti, bunun ardından öğrencilere birer kutu süt dağıtımını gerçekleştirdi.
     Çiftçi, dağıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahyadaki 302 anaokulu ve ilköğretim okulunda öğrenim gören toplam 45 bin 868 öğrenciye süt dağıtılmaya başlandığını bildirdi.
     Bu tür güzel ürünlerin tüketimine insanların alıştırılması gerektiğini belirten Çiftçi, İnsanlarımızın kendilerine zarar veren içecekler yerine bu tür içeceklere alışması ve bunların tüketiminin artırılması, sağlıklı nesiller için önemlidir. Sağlıkhijyen şartlarına uygun, bize özgü ürünlerin de tüketilmesi gerekiyor. Bu projenin ilimizde de yararlı olacağını düşünüyorum dedi.
     Çiftçi, kentte süt dağıtımının iki gün önce başladığını ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını anlatarak, öğrencilerin sütü severek içtiğini ifade etti.
     Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Erkan Gaygısız, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar katıldı.
     (HŞ-SDT-MRS-EHK)
<< Önceki Haber Vali sütü önce kendisi içti, sonra Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER