Vali Yılmaz ve Belediye Başkanı Akkayaya

Vali Yılmaz ve Belediye Başkanı Akkayaya AA Almanağı hediye edildi


BURDUR (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkayaya AA Almanağı hediye etti.
     Vali Yılmaz, ziyaret sırasında, Afganistandan Fasa kadar pek çok kişi ve iş adamı ile görüştüğünü, bu kişilerin Türkiyeyi takip ettiğini ve çok iyi tanıdığını anlattı.
     Bu bölgelerle iletişimin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, Onların bizim dilimizi öğrenme ihtimali yoksa, biz onların dilini öğreneceğiz. Mesela Çin ve Japonya bizim için çok önemli. Çinde düzenlenen fuarlara Türk firmaları katılıyor. Çin Türkiyeyi iyi tanıyor. Mermercilik sektörü nedeniyle Burdurda ev tutuyorlar. Çin ile ticari ilişkilerimiz var. Ayrıca bazı Afrika ülkeleri ile de iletişimimizi güçlendirmemiz gerekiyor diye konuştu.
     Çetinkaya ise AAnın 6 Nisan 1920de Atatürkün talimatıyla kurulduğunu ve o dönem yeni kurulacak devletin sesi soluğu olduğunu hatırlattı. AAnın yaklaşık 1.5 yıldır büyük bir atılım içinde olduğunu belirten Çetinkaya, Sayın Genel Müdürümüz Kemal Öztürk de yaklaşık 1.5 yıl önce göreve başladı. Geldikten sonra sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda dünyadaki ilk 5 ajans arasına girilmesi hedefi belirlendi dedi.
     AAnın 2020 yılında 100üncü yılını kutlayacağını ifade eden Çetinkaya, şöyle devam etti:
     Türkiyenin aktiviteleri Ortadoğuda ve dünyada yaygınlaştı. Ajansımız bu konuda önemli bir misyon üstlendi. Ajans 100üncü yıla hazırlık yapıyor ve çok dilli bir yapıya kavuştu. 1 sene içinde 5 dilde yayına başladı. Dün Beyrutta büro açıldı. Kahire merkezde Ortadoğu Bölge Müdürlüğünün Arapça yayınları var. O bölgedeki gazete ve televizyonlar için Arapça görüntü ve haber yapılıyor. Türkiyenin bakış açısını yansıtan haberler yapıyoruz. 2020ye kadar 11 dilde yayın yapılması planlanıyor.
     Çetinkaya, daha sonra Vali Yılmaza 2012 Yılı Almanağını hediye ederek, AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürkün gönderdiği mektubu sundu.
     Çetinkaya, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkayayı da makamında ziyaret etti. Çetinkaya, AA olarak Burdura önem verdiklerini, kentin tanıtımını, turizm ve iş dünyasını beklentilerini karşılamak istediklerini ifade ederek, ajans olarak yerel unsurları ulusala ve oradan da küresel dünyaya taşımak istediklerini vurguladı.
     Akkaya ise Burdurun küçük bir kent olarak bilindiğini ancak kentin tanıtımı konusunda sıkıntıları olduğunu dile getirdi.
     Kentteki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin tanıtım için güzel çalışmalar yaptığını belirten Akkaya, şunları kaydetti:
     Mermer sektörü Burdurda çok önemli yer edinmiş durumda. İhracat yapılıyor. Sıkıntımız, bu kadar mermer ocağı olan yerde yeteri kadar fabrika bulunmaması. Kütle mermeri buradan alıp götürüyorlar. Biz mermer ocaklarının yanına fabrikasını da istiyoruz ki gençlere istihdam sağlayalım. Nüfusumuz yaklaşık 250 bin. İnsanımız, istihdam olmadığı için göç olduğunu söylüyor. Gidenler dönmüyor deniliyor. Bunlar bizi üzüyor. Niye bizim gençlerimiz başka yerlere gitsin. Burada istihdam sağlansın nüfus artsın.
     Ziyaretin sonunda Çetinkaya, Başkan Akkayaya da Anadolu Ajansının 2012 Yılı Almanağını ve AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürkün gönderdiği mektubu sundu.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vali Yılmaz ve Belediye Başkanı Akkayaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER