Valla Kanyonundaki mahsur kalma

Valla Kanyonundaki mahsur kalma -Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı köyündeki Valla Kanyonunda mahsur kalan 6 kişiyle ilgili, kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor


KASTAMONU (A.A) - Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı köyündeki Valla Kanyonunda mahsur kalan 6 kişiyle ilgili, kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.
     Edinilen bilgiye göre, 112 Acil Servis hattını arayan bir kişinin dün akşam Kastamonunun Pınarbaşı ilçesindeki Valla Kanyonunda 5 arkadaşıyla mahsur kaldıklarını, arkadaşlarından birinin boğulduğunu, birinin yaralandığını belirtti ve yardım istemesi üzerine ekipler seferber oldu. Sivil savunma ekiplerinin ve ambulansların ilçeye ulaştı.
     Kastamonu Valiliğince mahsur kalan 6 kişiyle ilgili kiriz masası oluşturdu.
     Kastamonu Vali Yardımcısı Kantay, kanyonda mahsur kalan kişilerin, Anıl Bakan, Yalçın Akbulut, Füsun Sönmez, Ahmet Yarlıgan, Necla Tatlı ve Bayram Sönmez olduğunun belirlendiğini söyledi.
     Kantay şunları kaydetti:
     Mahsur kalanlardan aldığımız bilgi bir arkadaşlarının öldüğü yönünde. Ölen kişinin kimliği bilinmiyor. 5 kişinin kıyafetleri geceyi geçirmek için uygun ve ısıya dayanıklı. Havadan 7 adet yardım paketi atıldı, yardım paketlerinin 3üne ulaşılmış durumda. Mahsur kalanlardan 4 tanesi çok sayıda kanyona gitmiş. Ama buraya ilk defa girmişler. 4ü profesyonel, 2si amatör. Amacımız en kısa zamanda mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşmak dedi.
     İlçede bekleyen kurtarma ekipleri, kurtarma çalışmalarına yeniden başladı. Kurtarma ekiplerinin sisin kaybolmaya başlamasıyla birlikte havadan ve karadan çalışmaları devam ediyor.
     Ekipler, mahsur kalanlara ulaşmaya çalışıyor.
    
     - Helikopter bölgeye sis nedeniyle iniş yapamadı -
    
     Valla Kanyonunda mahsur kalan 6 kişiyle ilgili, sabah saatlerinde helikopterin bölgeye sis nedeniyle iniş yapamaması dolayısıyla kurtarma ekipleri kanyona karadan giriş yaptı. Bu arada jandarma arama kurtarma timlerinin olduğu helikopter bölgede keşif uçuşu gerçekleştirdi.
     Helikopterin bölgeye inemediğini anlatan Kantay, Tek yol Kastamonuya gidip mahsur kalan vatandaşların yanına karadan gitmek. Helikopter bölgeye sis nedeniyle iniş yapamadığından kurtarma ekipleri kanyona karadan giriş yapacaklar. Onlar da mahsur kalan vatandaşlarımızın Muratbaşı köyünden girdiği noktadan hazırlıları yapıyorlar. Hava ikmal yoluyla yardımcı olan pilotlarımız da buradalar. Üç koldan hazırlıklarımız devam ediyor diye konuştu.
    
     - Ateş yakmışlar -
    
     Kantay, mahsur kalanları helikopterin inme imkanı olursa bir ihtimal helikopter yoluyla almaya çalışacaklarını, belirterek, bugün saat 06.30 sıralarında mahsur kalanlar 112 Başhekimimize bilgi vererek, konumlarını koruduklarını, ateş yaktıklarını, yardım malzemelerini alıp almadıkları konusunda bilgi vermediklerini ve üşümeye başladıklarını söylediklerini ifade etti.
     Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı köyündeki Valla Kanyonunda dün akşam Anıl Bakan, Yalçın Akbulut, Füsun Sönmez, Ahmet Yarlıgan, Necla Tatlı ve Bayram Sönmez gece mahsur kalmıştı.
    
     Muhabir: Ekip / Ferdi Akıllı /
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Valla Kanyonundaki mahsur kalma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER