Vanda Acil İçme Suyu projesi

Vanda Acil İçme Suyu projesi -Vali Karaloğlu: Bu proje 2050 yılına kadar Vanın su ihtiyacını karşılayacak


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, Acil İçme Suyu projesiyle, 2050 yılına kadar Vanın su ihtiyacının karşılanacağını söyledi.
     Gürpınar ilçesinde, proje kapsamında yapımına başlanılan içme suyu şebekesi çalışmalarını inceleyen Vali Karaloğlu, Van halkının en kısa zamanda yeni içme suyuna kavuşacağının müjdesini verdi.
     Yaklaşık 47 kilometre uzunluğunda yapılan yeni su şebekesinin Van merkez ve ilçelerindeki içme suyu sıkıntısını tamamıyla bitireceğini ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Acil İçme Suyu Projesi ile Van merkezin yanı sıra Gevaş ve Edremit ilçeleri ile Çiçekli beldesinin içme suyu sıkıntısı tamamıyla sona erecek. Her biri 13 metre uzunluğunda olan borular, çok kaliteli. Boruların içi beton, dışı ise çelikten yapılmış. Bu da boruların ömrünü uzatıyor. Yaklaşık 115 milyon liraya mal olacak proje yaklaşık 150 gün içinde bitirilecek. Van halkı adına başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Orman ve Su Bakanlığına, DSİ Genel Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
     Vali Karaloğlu, sembolik olarak bir boruya kaynak yaptıktan sonra, borunun içme suyu hattına indirilmesini sağladı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda Acil İçme Suyu projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER