Vanda İl Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimi

Vanda İl Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimi


VAN (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürlüğü Salonunda düzenlenen, İl Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçiminde büyük heyecan yaşandı.
     Okullarda demokrasi bilincinin yerleştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında düzenlenen seçimde, 12 ilçeden seçilen 41 okul temsilcisi oy kullandı.
     15 öğrencinin başkan adayı olduğu ve 41 öğrencinin oy kullandığı seçimler sonunda, 12 oyla en fazla oyu alan Erek Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Furkan Yaşar, İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.
     İl Öğrenci Meclis Başkanı olarak seçilmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Yaşar, İlimizin eğitimine günü birlik değil, kalıcı çözümler üretmek için arkadaşlarımla birlikte taşın altına elimizi koyacağız. İlçe temsilcilerimiz ve ilimizdeki yöneticilerimizle bir araya gelmeye çalışacağız. Bundan sonra Vanımızı Ankarada en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Bana oy veren, vermeyen bütün arkadaşlarıma ve emeği geçen yöneticilerime teşekkür ederim dedi.
     İlçelerden gelen ilçe temsilcisi öğrenciler, idareci ve öğretmenler, hatıra fotoğrafı çektikten sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ayrıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda İl Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER