Vanda belediye başkanlarının tutuklanması

Vanda belediye başkanlarının tutuklanması -Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya yönelik operasyonlarda tutuklanan, aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kayanın da bulunduğu 10 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi


VAN (A.A) - Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya yönelik operasyonlarda tutuklanan, aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kayanın da bulunduğu 10 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
     Vanda, 7 Haziran 2012de yapılan KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve 10 Haziranda tutuklanan Van Belediye Başkanı Kaya ile Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, BDP Van İl Başkanı Mihriban Şah ve eski BDP İl Başkanı Cüneyt Canişin de aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında, Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince hazırlanan 699 sayfalık iddianame, Van 5. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.
     Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, 10 sanığın, Terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan TCKnın 314e 2 ve Terörle Mücadele Kanununun (TMK) 5. maddeleri uyarınca 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları isteniyor.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda belediye başkanlarının tutuklanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER