Vanda kar ve fırtına

Vanda kar ve fırtına -Etkili olan kar yağışı nedeniyle 45 köy yolu ulaşıma kapandı


VAN (A.A) - Vanda etkili olan kar yağışı nedeniyle 45 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Van Valiliğinden yapılan açıklamada, dün gece saatlerinde kentte etkili olan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı nedeniyle 45 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
     Açıklamada, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarını tekrar ulaşıma açmak için çalışmalara başladığı kaydedildi.
     Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kar kalınlığının Bitliste 75, Hakkaride 31 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, bölgede hava sıcaklıklarında 2 ile 4 derece düşüş yaşanacağını bildirdi.
     Güney ve güneybatılı yönlerden orta kuvvette, akşam ve gece saatlerinde ise saatteki hızı 30 ile 50 kilometreye arasında değişen yer yer kuvvetli rüzgar esmesinin beklendiğini ifade eden yetkililer, gece ve sabah saatlerinde buzlanma, zirai faaliyetlerin olduğu bölgelerde don tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
     Yetkililer, ayrıca yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde de çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu.
    
     -Bitliste karla mücadele ekiplerinin YGS mesaisi-
    
     Bitliste gece saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilerin mağdur olmamaları için karla mücadele ekipleri yoğun çaba gösterdi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, gece saatlerinde kar yağışının etkili olmasıyla merkeze bağlı birçok köy yolu ile Hizan ve Mutki ilçe yollarında aksaklıklar yaşandı.
     Bitlis Valisi Veysel Yurdakulun talimatıyla harekete geçen İl Özel İdaresi ve Karayolları İl Müdürlüğü ekipleri, sınava girecek öğrencilerin mağdur olmaması için karla mücadele çalışması başlattı.
     Gece boyunca yolları açık tutan ekipler, sabah saatlerinde de merkeze bağlı köy ve ilçelerdeki yolları ulaşıma açtı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız - Yunus Okur
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Vanda kar ve fırtına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER