Vandan Suriyelilere yardım

Vandan Suriyelilere yardım -Vanda, İHH koordinatörlüğünde toplanan yardım malzemeleri ve hayırsever iş adamının hediye ettiği ambulans, Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı


VAN (A.A) - Vanda bazı sivil toplum örgütlerinin, İHH İnsani Yardım Vakfı koordinatörlüğünde topladığı yardım malzemeleri ve hayırsever bir iş adamının hediye ettiği ambulans, Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.
     İHH Van Şubesi yetkililerinden İbrahim Çinkılıç, yaptığı açıklamada, bugün 13üncü yardım tırını ve hayırsever bir iş adamının hediye ettiği ambulansı, Suriye halkına gönderdiklerini söyledi.
     Vakfın, Suriyeye Bin Tır Yardım hedefiyle kampanya başlattığını ifade eden Çinkılıç, şöyle konuştu:
     Başımızdan geçen iki yıkıcı depremden sonra, yapılan yardımların ne kadar önemli olduğunu kavradık. Bu nedenle Suriyeye yardım için, Van İHH ve kardeş sivil toplum kuruluşları olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Suriyelilere destek veriyoruz. Suriyeye 10 tır yardım göndermeyi hedeflemiştik. Bu kapsamda önceden 12 tır göndermiştik. Bugün de 13üncü tırımızı gönderdik.
     Çinkılıç, gönderilen yardımların parasal değerinin 500 bin lira civarında olduğunu vurgulayarak, bu güne kadar 2 bin 250 koli giyim, 3 bin 900 battaniye, 300 koli gıda malzemesi, 450 koli ilaç ve tıbbi malzeme, 70 halı, bin 500 torba un, 100 sünger döşek, çadır ve tam donanımlı bir ambulansın Suriye halkına gönderildiğini belirtti.
     Başlatılan kampanyaya halkın yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Çinkılıç, Suriyedeki savaş devam ettikçe, çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin / Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Vandan Suriyelilere yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER