Vandan umreye giden 30 öğrenci döndü

Vandan umreye giden 30 öğrenci döndü -Van Valiliği ve İl Müftülüğünün organizasyonuyla okulların tatil edilmesiyle umreye gönderdiği 30 öğrenci Vanda döndü


VAN (A.A) - Van Valiliği ve İl Müftülüğünün organizasyonuyla okulların tatil edilmesiyle umreye gönderdiği 30 öğrenci Vanda döndü.
     Türk Hava Yolları desteğiyle umreden dönen öğrenciler Ferit Melen Havaalanında Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz ve aileleri tarafından karşılandı.
     Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Yardımcısı Özer, konteyner kentlerde yaşayanları deprem stresinden uzaklaştırmak amacıyla gezi programları düzenlediklerini belirterek, bu kapsamda konteyner kentte kalan ailelerin başarı olan çocuklarından okullarında başarılı olan 30 öğrenciyi umreye gönderdiklerini bildirdi.
     Özer, öğrencilerin 15 günlük umre programının ardından aileleriyle karşılamanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek, Çok güzel hatıralarla döndüklerinden eminiz. Depremden etkilenen gençlerimizin psikolojisinin ve onların sosyal adaptasyonununu sağlamaya çalışıyoruz. 30 kişinin umre ziyaretinden farklı olarak çok sayıda öğrencimizi de Türkiyenin farklı illerine gezilere gönderdik dedi.
     Umreden dönen öğrenciler ise, kutsal topraklarda kaldıkları sürece dini vecibelerini yerine getirdiklerini ve büyük bir manevi hava yaşadıklarını söylediler. Kutsal topraklarda aileleri, arkadaşları ve bütün Vanlılar için dua ettiklerini ifade eden öğrenciler, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Vandan umreye giden 30 öğrenci döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER