Van Sağlık Müdürü Acar:

Van Sağlık Müdürü Acar: Doğru yakılan soba ısıtır, yanlış yakılan soba öldürür


VAN (A.A) - İl Sağlık Müdürlüğü, soba, kombi, şofben ve baca gazı zehirlenmeleri konusunda vatandaşı uyardı.
     İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle kış aylarında yaşanan soba zehirlenmelerinin yanlış soba kurulumu ve yakılmasından kaynaklandığını belirtti.
     Doğru yakılan soba ısıtır, yanlış yakılan soba öldürür diyen Acar, temizliği ve bakımı yapılmayan bacaların da yangınlara neden olduğunu aktardı.
     Kalitesiz ve standarda uymayan yakıt kullanılmasının da sıkıntılara neden olduğunun altını çizen Acar, soba ve şofben baca bağlantılarının yanlış yapılması, bacalarla soba, şofben ve kombi cihazlarının montajının standart yapılmaması gibi nedenlerin facialara davetiye çıkardığını bildirdi.
     Acar, şu uyarılarda bulundu:
     Tekniğine uygun imalatı, temizliği ve bakımı yapılmayan bacaların, zehirlenme ve yangınların başlıca sebebi oluyor. Bacalar, standarda uygun yaptırılmalı. Çekişini artırmak için baca yalıtımı yapılmalı. Sobanın aşırı doldurulmamasına dikkat edilmeli. Soba tutuşturulurken yakıtın üstten yanması sağlanmalı. Böylece içeride ortaya çıkan zehirli gazlar, yanarak sobayı terk eder. Ayrıca yatmadan öncede sobaya kesinlikle yakıt koyulmamalıdır.
     Sobanın doğru yakılıp yakılmadığına dikkat edilmesi gerektiğinin belirten Acar, lodos esintisinin etkili olduğu süre boyunca gerekmedikçe soba yakılmamasını söyledi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Van Sağlık Müdürü Acar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER