Van Valiliğinden şehit yakınları ve gazilere

Van Valiliğinden şehit yakınları ve gazilere iftar


VAN (A.A) - Van Valiliği, şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verdi.
     Edremitte bir otelde verilen yemeğe Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çifci, İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Müftüsü Nimetulluh Arvas, 30 şehit yakını ve gazi katıldı.
     Müftü Arvasın okuduğu ezanla iftarlarını açan davetlilerin masalarına askeri erkan konuk oldu.
     Burada bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, şehitlik inançlarında hem de kültürlerinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Kuran-ı Kerimde peygamberlikten sonra en çok övülen ve yüceltilen makamın şehitlik olduğunu ifade eden Karaloğlu, şehit veya şehit yakını olmanın herkesi nasip olmayacağını bildirdi.
     Bu topraklar vatan kılınsın diye yüzlerce yıldır birileri canlarını ve kanlarını bu topraklar için feda ettiğini dile getiren Karaloğlu, şunları kaydetti:
     Devletin ve hükümetin şehit yakınları ve gaziler için yeni düzenlemeler yaptığı, valilikler bünyesinde bir il müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında bir daire başkanlığı kuruldu. Daha önce şehit yakınlarına maaş bağlanırken, malulluk ve ihtiyaç sahipliliği aranıyordu. Hükümetimizin yeni düzenlemesiyle hiçbir ayırım gözetmeksizin bütün şehit yakınlarına maaş bağlanıyor. Devletimiz güçlendikçe hükümetimiz şehit yakınları ve gazilere yönelik daha iyi adımlar atacaktır. Bu ramazan vesilesiyle şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.
     İftardan sonra Vali Karaloğlu beraberindeki yetkililerle şehit yakınları ve gazilere birer hediye paketi verdi.
    
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Van Valiliğinden şehit yakınları ve gazilere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER