Vanlı depremzedeler dönüş yolunda

Vanlı depremzedeler dönüş yolunda -Depremin ardından Malatyaya gelen 1687 depremzededen 943ü memleketlerine döndü


MALATYA (A.A) - Van depremi dolayısıyla memleketlerinden ayrılıp Malatyaya gelen 364 aileden toplam 1687 Vanlı depremzedenin 943ü memleketlerine döndü.
     Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Nebi Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya Valiliğinde Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir başkanlığında Van Depremzedeleri Çalışma Komisyonu oluşturulduğunu hatırlattı.
     Komisyonun iş ve işlemlerinin yerine getirilebilmesi için İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı bünyesinde Sosyal Destek Koordinasyon Merkezi kurulduğunu belirten Tepe, bu merkezde depremzedelere sosyal hizmet uzmanı ve sosyologlar tarafından hizmetler verildiğini ifade etti.
     Merkeze, sosyal tesislere yerleşmek ve ayni ve nakdi yardım almak için toplam 364 ailenin, toplamda 1687 kişinin başvurduğunu kaydeden Tepe, çeşitli kamu kurumlarına ait misafirhanelere ve evlere yerleştirilen depremzede ailelerin bir kısmının havaların ısınmasıyla Vana dönmeye başladıklarını belirtti.
     Okulların tatil olması ve ailelerin sosyal düzenlerini kurmak istemeleriyle dönüşlerin sürdüğünü vurgulayan Tepe, 53ü misafirhanelerde, 133ü ise evlerde olmak üzere 186 aileden toplam 744 kişinin Malatyada kalmaya devam ettiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Vanlı depremzedeler dönüş yolunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER