Vanlı depremzedeler memleketlerine dönüyor

Vanlı depremzedeler memleketlerine dönüyor -Geçen yıl Ekim ayında meydana gelen depremin ardından Vandan Çanakkaleye gelen depremzedeler memleketlerine dönüyor


ÇANAKKALE (A.A) - Geçen yıl 23 Ekimde meydana gelen depremin ardından Vandan otobüslerle Çanakkaleye gelen depremzedeler, memleketlerine dönüyor
     Çanakkalede, merkeze bağlı Güzelyalı köyünde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi tesislerinde konaklayan depremzedeler, hafta başından itibaren memleketleri Vana gitmeye başladı.
     7 aya yakın bir süre burada konakladıklarını belirten Necdet Filiz, kendilerine Çanakkalede çok iyi bir ev sahipliği yapıldığını söyledi.
     Bazı kamu kurumları ile hayırsever vatandaşlardan maddi ve manevi yardımlar aldıklarını belirten Filiz, kendilerine gösterilen bu yardımlara karşı minnettar olduklarını ifade etti.
     Filiz, Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yavaşa anı plaketi sunarak, tüm depremzedeler adına teşekkür ettiklerini bildirdi.
     Çanakkalede geçen süre boyunca depremzedelere yönelik psikolojik desteğin yanı sıra, mesleki ve teknik eğitim kursları düzenlendiği, Çanakkaledeki şehitliklere yapılan geziler sayesinde tarihi bilgi aktarımı yapıldığı öğrenildi.
    
     Muhabir : Burak Akay
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Vanlı depremzedeler memleketlerine dönüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER