Vanlı öğrenciler üniversite sınavına ücretsiz hazırlanacak

Vanlı öğrenciler üniversite sınavına ücretsiz hazırlanacak


VAN (A.A) - Sosyal Eğitimciler Spor Kulübü Derneği (SESDER) maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için Van merkez ve ilçelerinde Liseli Test Merkezi kursları açtı.
     Kurslardan Yasemin Gökalp Şubesinin açılışına katılan Vali Münir Karaloğlu, konuyla ilgili projelerin devamının getirilmesini istedi. Kursu gezip öğrencilerle sohbet eden Karaloğlu, öğrencilere hangi bölüm ve üniversiteyi istediklerini sordu.
     Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Karaloğlu,SESDER Van il merkezinde 6, ilçelerde 9 olmak üzere toplam 15 adet Liseli Test Merkezi kursu açtı. Böylelikle Van ilindeki eğitim faaliyetlerinde katkıda bulunacaklar. Bugün temsillen bir tanesini açacağız. Kursların gençlerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ifadelerini kullandı.
     Bin 500 öğrenciyi üniversiteye hazırlamayı hedeflediklerini belirten Sosyal Eğitimciler Spor Kulübü Derneği Başkanı Şerif Şengül, Öğrencilerimize, milli eğitimde görevli olup kendini branşında kanıtlamış öğretmen arkadaşlar gelip ders verecekler. Mezun durumunda bulunup dershaneye gitmeyen öğrencilerimiz de kurslarımızdan ücretsiz olarak yararlanabilecek. Şu ana kadar 850 öğrencimiz kayıt yapmış bulunuyor. Zaman zaman yapacağımız sosyal ve kültürel faaliyetlerle de öğrencilerimizi sınav stresinden uzaklaştırmak istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER