VASİADtan depremde ölenleri anma ve teşekkür

VASİADtan depremde ölenleri anma ve teşekkür programı -Vali Karaloğlu: 75 milyon vatandaşımız Van için kenetlendi


VAN (A.A) - Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (VASİAD), geçtiğimiz sene 9 Kasımda meydana gelen depremi anmak ve o süreçte Vana yardım edenlere teşekkür etmek için Gün Kardeşlik Günüdür sloganıyla, anma programı düzenledi.
     Adana, Erzurum, Kayseri, Kars, Antalya, Samsun, Muğla, İzmir, Ankara gibi çeşitli illerdeki iş adamlarının katıldığı gecede, yaşanan depremlerle birlikte oluşan, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine değinildi.
     Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, deprem görüntülerinin yer aldığı bir slaytla devam etti. Programda konuşan Vali Münir Karaloğlu, geçen yıl bu zamanlarda Vanlıların çadırlarda üşüdüğünü belirtti.
     Karaloğlu, On binlerce ailemiz evsiz kalmıştı. 75 milyon vatandaşlarımız Van için kenetlendi. Sivil toplum kurumları, belediyeler, hayırseverler bize yardım etmek için seferber oldu. Sesimize ses oldular. Geçen sene Kurban Bayramında da buradaydınız. Yine buradasınız. Van halkı adına teşekkür ederim dedi.
     Depremle birlikte bir kardeşlik destanının yazıldığını belirten Karaloğlu, 29 saniye süren depremin çaresiz bıraktığını anımsattı.
     Karaloğlu, Psikolojimizi yerle bir ediyordu. O günlerde daha çok desteğe ihtiyacımız vardı ve esirgemediniz. Herkes maddi ve manevi desteğiyle buradaydı. Dünyanın hiç bir yerinde olmayacak bir şekilde depremin yaralarını sarmayı başardık. Bunu hep beraber başardık diye konuştu.
     VASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiceksay, Vanda depremlerden sonra ortaya konulan kardeşlik tablosunun tüm dünyaya örnek olacak nitelikte olduğunu ifade etti.
     Geçtiğimiz yıl 23 Ekimdeki depremden sonra hayatın normale dönmesi için çaba harcadıkları sürede ikinci depremin 9 Kasımda meydana geldiğini hatırlatan Çiceksay, Yine canlar kaybetmiş ve evlerimiz yıkılmıştı. İlk önce vatandaşlarımızı çadırkentlere ve konteyner kentlere yerleştirmek için çaba sarf ettik. 2-3 ay boyunca dernek olarak, Vana yağan yardımları dağıtmak ve organizasyonunu yapmak için çalıştık dedi.
     Diyalog Avrasya Platformu Eş Başkanı Harun Tokak, konuşmasına Vanda daha önce 4 yıl boyunca kaldığını hatırlatarak başladı.
     Tokak, deprem günleriyle ilgili, Toprak sarsılsa bile bizim kardeşliğimizin sarsılmaz olduğunu gösteren günlerdi diye konuştu.
     TUSKON Genel Başkan Yardımcısı Osman Reis ise, ilde yaşanan depremlerin kenetlenmeye vesile olduğunu ifade etti. Konfederasyon olarak deprem sürecinde ellerinden geleni yaptıklarını belirten Reis, bundan sonra da yardımlarına devam edeceklerini belirtti.
     Konuşmaların ardından Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, depremde hayatını kaybeden depremzedeler için okunan hatimlerin teslimi için dua okudu.
     Daha sonra Vana iki yurt yapan İnanlar Holdinge, Kimse Yok Mu Derneğine, Doğu Anadolu ve Sanayici İş Adamları Derneğine, Japon Yardım ve Kurtarma Derneği (AAR)e, TUSKONa, Antalya Genç İş Adamları Derneğine ve Harun Tokaka plaket verildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber VASİADtan depremde ölenleri anma ve teşekkür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER