Vatandaşlara hırsızlık olayını uygulamalı anlatıyorlar

Vatandaşlara hırsızlık olayını uygulamalı anlatıyorlar -Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyarmak amacıyla bilgilendirme semineri, broşür dağıtma gibi pek çok etkinlik


ISPARTA (A.A) - Murat Yolcu - Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyarmak amacıyla farklı etkinlikler gerçekleştiriyor.
     Polis ekipleri, özellikle yaz aylarında artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyarmak için pek çok etkinlik yapıyor. Alınacak basit önlemlerle hırsızlıkların önüne geçebilmek amacıyla son 5 ayda 99 toplantı düzenleyen polis ekipleri, bu toplantılarda 46 bin kişiyi bilgilendirdi, 35 bin broşür dağıttı.
     Uyarıları daha etkili kılmak isteyen Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, ilginç bir yöntem kullanarak vatandaşlara hırsızlıkların nasıl gerçekleştirildiğini uygulamaları olarak gösterdi.
    
     -Polis, başına kar maskesi takarak kapıyı tornavida ile açtı-
    
     Anadolu Mahallesinde bilgilendirme çalışması yapan ve broşür dağıtan ekipler, binaların özellikle zemin ve birinci katlarında oturanların pencere ve kapılarına demir korkuluk taktırmaları, kapılarını mutlaka kitlemeleri ve değerli eşyalarını dışarıdan görünmeyecek şekilde bırakmamaları tavsiyelerinde bulundu.
     Polislerin apartmanın önünde bilgilendirme çalışması yaptığı sırada başında kar maskesi bulunan bir kişi, ilk olarak giriş kattaki daireye "hırsızlık" amacıyla girmeye çalıştı. Dairenin kapı ve penceresinde demir korkuluk bulunması nedeniyle başarılı olamayan bu kişi, daha sonra demir korkuluk bulunmayan başka bir dairenin kapısını tornavida ile birkaç saniyede açarak içeri girdi.
     Bu sırada görevli polisler, vatandaşların fark ettiği bu kişinin polis olduğunu, uygulamanın da önlem alınmayan evlere kolay girilebildiğini göstermek amacıyla yapıldığını söyledi. Polisler, olaylarının yüzde 80inin zemin ve birinci kattaki evlerden gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, yaptırılacak demir korkuluk ve taktırılacak alarm sistemi ile can ve mal güvenliğinin sağlanabileceğini vurguladı.
     Apartman sakinlerinden Ramazan Özkan ise ilk kez böyle bir uygulamaya şahit olduğunu belirterek, "Uygulamalı yapılan uyarı çok etkili oldu. Göz ardı ettiğimiz eksikliklerimizi gördük. Uygulama sayesinde insanların daha duyarlı olacağına inanıyorum" dedi.
    
     -Amaç, vatandaşlarda farkındalık oluşturmak-
    
     Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, AA muhabirine, hırsızlıklarla mücadelede bilinen, alışılagelmiş yöntemlerin dışında farklı uygulamalar yaptıklarını söyledi.
     Uygulamalarla vatandaşların hırsızlığa karşı duyarlı hale gelmesini amaçladıklarını vurgulayan Or, "Gerçekleştirdiğimiz bu uygulamayı da vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak adına yapıyoruz. Bu tür uygulamaları il genelinde yaygınlaştıracağız. Şehrimizi daha huzurlu, hırsızlık ve diğer sorunların olmadığı bir kent haline getirebilmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vatandaşlara hırsızlık olayını uygulamalı anlatıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER