VATSO ekonomik sorunlar için toplantı düzenleyecek

VATSO ekonomik sorunlar için toplantı düzenleyecek -VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu: Vanda yaşanan depremlerin ardından, önemli ölçüde ekonomik ve psikolojik sorunlar ortaya çıktı


VAN (A.A) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, Vanda yaşanan depremlerin ardından, önemli ölçüde ekonomik ve psikolojik sorunlar ortaya çıktı dedi.
     Bu nedenle VATSO olarak bir toplantı düzenleyeceklerini belirten Nadiroğlu, bu toplantıyla sanayici, tüccar ve esnafı, banka temsilcileri ve akademisyenlerle buluşturacaklarını kaydetti.
     Vanda 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından önemli ölçüde ekonomik ve psikolojik sorunların ortaya çıktığını kaydeden Nadiroğlu, özellikle yaşanan göç dalgasının ekonomik durgunluğu beraberinde getirdiğini söyledi.
     Tüccar, esnaf ve sanayici gibi birçok üyenin finansal ve diğer mali konularda ciddi ölçüde sıkıntı yaşadığını belirten Nadiroğlu, özellikle üyelerinin kendilerine ekonomik güvence olarak değerlendirdiği kaynaklardan olan bankaların, yapılan talepleri değerlendirmeme ve yanıtlanmama gibi değişken türde ve geniş kapsamlı sorunlar ortaya çıkardığını vurguladı.
     Toplantıya tüm esnaf, tüccar ve sanayicileri beklediklerini ifade eden Nadiroğlu, şöyle konuştu:
     Vanda şubesi bulunan tüm bankaların bölge ve Van şube müdürlerini, Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Meleni, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Can Ozan Tunceri ve YYÜ Gevaş Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Balı ve sanayici, esnaf ve tüccarı bir araya getiriyoruz. Toplantıda, KOSGEB kredilerin ödenmesinde bankalar tarafından erteleme yapılması veya ödemede gecikme, kredi talep sahiplerinin güvence olarak gösterdikleri gayrimenkullerin ekspertiz değerlendirme işlemlerindeki olumsuz uygulamalar, ipotek edilen gayrimenkul değeriyle talep edilen kredi miktarındaki fark için ayrıca güvence talebi ve banka referans mektupları ücretlerinde uygulanan farklı tarifeler gibi konular ele alınacak.
     Toplantı 4 Ekimde VATSOnun Tuşba Salonunda düzenlenecek.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber VATSO ekonomik sorunlar için toplantı düzenleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER