Vergi Haftası etkinlikleri başladı

Vergi Haftası etkinlikleri başladı


MERSİN (A.A) - Vergi Haftası, Mersinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Bu yıl 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftasını bir dizi etkinlikle kutlayan Silifke Vergi Dairesi etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk koydu.
     Silifke Vergi Dairesi Müdürü Şevket Şengül, yaptığı konuşmada, amaçlarının kamuoyunda vergi bilincinin aşılanmasını sağlamak olduğunu kaydetti.
     Her yıl şubat ayının son haftasını vergi haftası olarak kutladıklarını ifade eden Şengül, Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve verginin gönüllü olarak ödenmesi alışkanlığının arttırılması amacıyla 1990 yılından bu yana kutlanmakta olan vergi haftasının bu yıl 24. yılını kutlayacağız diye konuştu.
     Tarsus ilçesinde düzenlenen törende ise, vergi dairesi çalışanları, Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Daha sonra törene katılanlar, Kaymakam Orhan Şefik Güldibini makamında ziyaret etti.
     Güldibi, ziyarete yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
     Vergi çalışanları olmazsa vergi toplayamayız. Zor bir görev ifa ediyorlar. Vergi daireleri kamunun çalışması ve devlet arabasının gitmesini sağlayan kurumdur. Devlet çarkının dönmesini sağlayan en önemli unsurdur. Bütün çalışanların vergi haftasını kutluyorum.
     Erdemli ilçesinde de Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Seyyar ve beraberindeki vergi dairesi çalışanları Kaymakam İbrahim Özefeyi ziyaret etti.
     Özefe, ziyarette yaptığı konuşmada, verginin devlet hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesinin temel taşı olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ekip / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Vergi Haftası etkinlikleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER