Vergi Haftası

Vergi Haftası -CHP Manisa Milletvekili Öz: Vergi adaleti, demokrasinin olmazsa olmazıdır


MANİSA (A.A) - CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, vergi adaletinin demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi.
     Öz, Vergi Haftası dolaysıyla yaptığı yazılı açıklamada, vergisini zamanında ve eksiksiz ödemenin bir vatandaş sorumluluğu olduğu kadar o vergiyi etkin ve verimli biçimde hizmete dönüştürmenin, hesabını eksiksiz verebilmenin de yönetimlerin en önemli sorumluluklarından biri olduğunu söyledi.
     Vatandaş taleplerinin en hızlı ve amacına uygun biçimde karşılanabilmesi için iktidarların planlamacı görüşten taviz vermemesi, yerel yönetimlerin vatandaşa yakınlık ilkesini eksiksiz uygulaması gerektiğini belirten Öz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bir ülkede hizmetin üretimi ve dağılımı için maddi kaynak, en temel girdidir. Devlet, en önemli gelirini vergiler yoluyla sağlar ve hükümetler sundukları hizmetin niteliği kadar ayakta kalır. Bu açıdan maliye, vergiyi ödeme gücünü temel alarak vatandaştan tahsil etmelidir. Aksi halde ülkemizde yıllardır yaşadığımız vergi adaletsizliği ile karşı karşıya kalır. Doğrudan vergilerin toplam vergi gelirimizdeki payı yüzde 30ların üstüne çıkamıyor. AB ülkelerinde dolaylı vergi, adaletin de simgesi ve ortalaması yüzde 35lerde iken, ülkemizde bu oran yüzde 68.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Tolga Albay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER