Viranşehirdeki olaylar

Viranşehirdeki olaylar -MHP MYK üyesi Ruhi Ersoy : -Türk milleti, bu davranışı meydan okuma sürecinin sembolik bir davranış kalıbı olarak değerlendiriyor. Yapılan hareketi Türk milletinin takdirine bırakıyoruz (Fotoğrafl


ADANA (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ruhi Ersoy, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binicinin Şanlıurfanın Viranşehir ilçesinde yaşanan olaylarda polise silah çekmek isterken basında fotoğraflarının yayımlanması ile ilgili olarak, Türk milleti, bu davranışı meydan okuma sürecinin sembolik bir davranış kalıbı olarak değerlendiriyor. Onlar bizim muhatabımız değil. Yapılan hareketi Türk milletinin takdirine bırakıyoruz dedi.
     Ersoy, Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde (ÇGC) gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında yaptığı açıklamada, terör sorununun önüne geçmeye çalışan tek siyasal hareketin MHP olduğunu savundu.
     Türk milletinin, millet esasına dayanana yapısının bozulmaya çalışıldığını ileri süren Ersoy şunları kaydetti:
     Bugün ülke gündemine baktığınızda, tahterevallinin bir tarafında bir bloku görüyorsunuz. Bunları isimlendirmeye bile gerek görmüyorum. Ama bunlara karşı duran bu barış süreci dediğiniz kavramların içinde ne var kardeşim bunu bir açıklayın diyen bir siyasi lider de diğer tarafta duruyor. Bu sorunu baştan beri terör sorunu diye tabir eden, sözüm ona Kürt sorunu diyerek terörün siyasallaşmasının önüne geçen ve terör sorunu tanımında ısrarcı olan tek siyasal hareket milliyetçi harekettir.
     Konuşmanın ardından bir gazetecinin BDP Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Binicinin yaşanan olaylar sırasında elini beline atmasını nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine Ersoy, Türk milleti, bu davranışı meydan okuma sürecinin sembolik bir davranış kalıbı olarak değerlendiriyor. Yapılan hareketi Türk milletinin takdirine bırakıyoruz dedi.
     Sohbet toplantısına MHP MYK üyesi Yılmaz Tankut, İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Viranşehirdeki olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER