Vişne ağacı, üzerine meyve varken çiçek

Vişne ağacı, üzerine meyve varken çiçek açtı -Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Türkmen: -Vişne ağacının meyve verirken çiçek açması ilk defa görülen bir doğa olayı


YOZGAT (A.A) - Yozgatın Sorgun ilçesinde meyve veren vişne ağacının yeniden çiçek açması görenleri şaşırttı.
     Eğitimci Ali Demirdağın, AA muhabirine, Bedirbaba Mahallesi Beğendik Evleri bölgesindeki evinin bahçesinde bulunan vişne ağacının, üzerinde meyve varken çiçek açtığını, bunun ilk kez şahit oldukları bir olay olduğunu söyledi.
     İlk işinin vişne ağacının fotoğrafını çekm26.06.2012 - 15:39:19ek olduğunu ifade eden Demirdağ, Meyvecilikle uğraşıyorum. Olay beni şaşırttı. Bir tarafta olgunlaşmış vişne, diğer tarafta yeni açmış beyaz çiçeklerin buluşması. Güzel bir görüntü oluşturdu. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerini de bilgilendirdim diye konuştu.
     Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen ise vişne ağacının meyve verirken çiçek açmasının ilk defa görülen bir doğa olayı olduğunu kaydetti.
     Türkmen, Olayın aşırı gübre kullanımından kaynaklandığını düşündük ancak gübre kullanılmamış, güneş almadığı için geç çiçek aldığını düşündük ama ağaç yeterli güneş de alıyor. Konu meyvecilik açısından önemli. İlk defa gördüğümüz olay bizi şaşırttı. Araştırıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Vişne ağacı, üzerine meyve varken çiçek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER