Wushu

Wushu -Türkiye Taolu Genç ve Büyükler Şampiyonasının açılış töreni yapıldı


SAKARYA (A.A) - Türkiye Taolu Genç ve Büyükler Şampiyonasının açılış töreni yapıldı.
     Atatürk Spor Salonundaki törende şampiyonaya katılan sporcular, protokol geçişi yaptı. Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, törende yaptığı konuşmada, şampiyonada dereceye girecek sporcuların Romanyada düzenlenecek Avrupa Şampiyonasına katılacağını söyledi.
     Wushunun kısa sürede olimpiyatlara dahil edileceğine inandığını anlatan Akyüz, şöyle konuştu:
     Wushu, aslında olimpik bir spordur fakat olimpiyat programında 1936da yer almasına rağmen, bu dalın anavatanı Çinin dünyaya kapanmasından dolayı olimpiyatlardan çekilmişti. Günümüzde ise federasyonu kurulmuş ve dünyaya hızlı şekilde yayılan spor branşı olmuştur. Şu an Dünya Milli Olimpiyat Komitesinin programında yer alıyor. Eylülde 2020 Olimpiyatlarına dahil edilecek spor dalı wushu olacaktır.
     Akyüz, wushunun sağlık açısından faydalı olduğuna dikkati çekerek, Bugün görüyoruz ki sadece taolu wushunun yapıldığı 12-13 il var. Dünyanın 18 ülkesinde sağlık sektöründe tedavi amaçlı yapılıyor. Kan pıhtılaşmalarına çok iyi geliyor. 7den 70e herkes bu sporu yapabilir. Çinde 600 milyon insan bu sporu yapıyor. Bu yüzden hastalanmıyorlar diye konuştu.
     20 ilden 433 sporcunun katıldığı şampiyona, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER