Yaban hayvanları da unutulmadı

Yaban hayvanları da unutulmadı -Niğdede soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan yabani hayvanlar için doğaya yem ve ekmek bırakıldı


NİĞDE (A.A) - Niğdede soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan yabani hayvanlar için doğaya yem ve ekmek bırakıldı.
     Orman ve Su işleri Bakanlığı Adana 7. Bölge Müdürlüğü Niğde Şube Müdürlüğü ekipleri ile Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü Av Koruma Kontrol Memurları ve Niğde Avcılar Kulüp üyelerince, kent merkezine 17 kilometre mesafedeki Ketençimeni Avlağı Fesleğen mevkisinde yabani hayvanlar için yem ve ekmek bıraktı.
     Orman ve Su işleri İl Müdürü Turgut Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabani hayvanların popülasyonunu desteklemek amacıyla Niğdede yemleme çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.
     Olumsuz hava şartlarının yoğun seyrettiği dönemlerde yabani hayvanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için doğaya yem bırakılmasının önemli olduğunu, uygulamayı kış mevsimi boyunca sürdüreceklerini belirten Koçak, şunları kaydetti:
     Topladığımız 900 kilogram yemin 600 kilogramını buraya bırakacağız. Ayrıca yem bırakma çalışmaları, Çamardı ilçesinde bulunan Aladağlar Milli Parkı ve Demirkazık Yaban Hayatı Sahasında, yonca balyası şeklinde olacak. Bu kapsamda 3 bin 250 kilogram yonca balyası aldık, helikopteri bekliyoruz, yakın zamanda da yemleme çalışmalarını yapacağız.
    
     Muhabir: Betül Abbak / İsmail İçer
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Yaban hayvanları da unutulmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER