Yaban hayvanlarına pastırma, salam ve sosis

Yaban hayvanlarına pastırma, salam ve sosis desteği -Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaelide kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının yaşadıkları bölgelere, yaklaşık 1 ton


KOCAELİ (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının yaşadıkları bölgelere, yaklaşık 1 ton pastırma, salam ve sosis bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Alğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek rakımlı bölgelerin karla kaplı olduğunu belirterek, yaban hayvanlarının beslenme sorunu yaşamaları nedeniyle desteğe ihtiyaç duyduğunu kaydetti.
     Ekiplerin belirli aralıklarla doğada yemleme çalışması yaptığını vurgulayan Alğan, bu yıl 5 ton kuru besi yemi, yaklaşık 2 ton yemek artığı, belediye ekiplerince yapılan denetimlerde elde edilen son kullanma tarihi geçmiş tavuk artıkları ile et ürünleri ve fabrikalarının yemek artıklarını yaban hayvanlarının ihtiyacını karşılayacak şekilde dağıttıklarını söyledi.
     Alğan, bu hafta sakatat dağıtımına ağırlık verdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Aşırı kar olan bölgelerde hayvanların besi bulamayacağı yerleri tercih ederek yemleme yapıyoruz. Bu gün de İstanbulda bir et ürünleri imal eden bir firmadan temin ettiğimiz, son kullanma tarihi yaklaşan 1 ton 100 kilogram, pastırma, salam, sucuk ve sosisleri 3 araçla çeşitli bölgelere dağıttık. Tek amacımız var, yaban hayvanları aç kalmasın, zarar görmesin. Bu sayede inanlara zarar vermelerini de önlüyoruz. Aç kaldıkları zaman, yerleşim birimlerine gelerek, insanlara ve besi hayvanlarına zarar verebilirler.
    
     -Doğada devamlılığı sağlamayı hedefliyoruz-
    
     Firmaların destekleriyle kendi belirledikleri yemleme miktarının üzerine çıkma imkanı bulduklarını belirten Alğan, Fabrikalardan atık yemeklerini alıyoruz, bunların yanı sıra belediyeler ve kamu kurumlarından temin edilen atıklar var. Bunlar zaten çöpe atılacak ürünler. Bunların çöpe atılmasını engelleyerek, doğaya da katkı sağlamasını amaçladık. Doğaya bıraktığımızda, yaban hayvanları besleniyor dedi.
     Alğan, yaban hayvanlarının aç kalmasını engelleyerek, doğada devamlılığını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, Yaban hayvanları için 2012-2013 sezonunda kış boyunca 3,5 ton besi yemi, bin 500 kilogram yemek artığı, 2 bin 250 kilogram civarında sakatat bıraktık dedi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu - Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yaban hayvanlarına pastırma, salam ve sosis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER