Yabancı uyruklu çocuklara oyun evi

Yabancı uyruklu çocuklara oyun evi -Edirnede aileleriyle sınırı yasa dışı yollardan geçmek isterken yakalanan ve Geri Gönderme Merkezinde misafir edilen çocuklar için oyun evi açıldı


EDİRNE (A.A) - Edirnede aileleriyle sınırı yasa dışı yollardan geçmek isterken yakalanan ve Geri Gönderme Merkezinde misafir edilen çocuklar için oyun evi açıldı.
     Vali Yardımcısı Nedim Irmak, Edirne Geri Gönderme Merkezindeki törende yaptığı açıklamada, merkezin bir otel statüsünde olduğunu, burada kalan yabancı uyruklu kişilerin her türlü ihtiyacının karşılandığını belirtti.
     Bugün çocuklar için yapılan oyun evinin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Irmak, Çocukların zamanlarını iyi geçirebilmesi için çok güzel bir yer olmuş. Buranın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Edirne Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Tanrıkulu ise çocuklara her zaman özel bir ilgisi olduğunu, Başkan Hamdi Sedefçinin talimatları doğrultusunda oyun evinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti.
     Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Selçuk Öztürk de Geri Gönderme Merkezinde 197 yabancı uyrukluyu misafir ettiklerini, bunlardan 14ünün çocuk olduğunu söyledi.
     Yakalanan kaçaklar arasında en fazla Suriye uyruklu kişilerin bulunduğunu anlatan Öztürk, Edirnenin sınır kenti olması nedeniyle her yıl çok sayıda kaçak yakalandığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından oyun evinin açılışı yapıldı, çocuklara çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Yabancı uyruklu çocuklara oyun evi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER