Yağışlar, Kocaelili çiftçilerin yüzünü güldürdü

Yağışlar, Kocaelili çiftçilerin yüzünü güldürdü -Bir süredir devam eden sağanak, çiftçiyi mutlu ederken, bölgenin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajında su seviyesinin yükselmesine neden oldu -Kocaeli Ziraat Odası Başkanı Yusuf K


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide bir süredir devam eden sağanak, çiftçilerin yüzünü güldürürken, bölgenin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajında su seviyesinin yükselmesine neden oldu.
     Kocaeli Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan AA muhabirine yaptığı açıklama, uzun süredir beklenen yağışın geç de olsa yağmasının çiftçileri mutlu ettiğini belirterek, yağmurun, ekmeğini topraktan çıkaran çiftçileri rahatlattığını kaydetti.
     Türkiye genelinde hayvanların yem ihtiyacının karşılandığı samanda büyük bir sıkıntının bulunduğunu anlatan Karaaslan, Yağmur yağmasaydı, bugün 14-15 lira civarında olan saman balyası, seneye 30 lira olurdu. Yağış, ekim yapılan arazilere can verdi dedi.
     Kocaeli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Öztürk de yağışın ziraatle uğraşanları memnun ettiğini dile getirerek, Uzun bir yağışsız bir dönem oldu. Yağan yağmur bizi ve çiftçileri sevindirdi. Sele, baskına ve afete dönüşmediği sürece, şu an yağmur bereketli gidiyor. Bölgemizde yağışın zarar verdiği tarım alanı yok şeklinde konuştu.
    
     -Yuvacık Barajında su seviyesi yükseldi-
    
     Kocaeliye su sağlayan Yuvacık Barajındaki su miktarının da yağış nedeniyle arttığı bildirildi.
     Yuvacık Barajındaki su seviyesinin düşmesi üzerine, Sapanca Gölünden arıtma tesisine su verilmeye başlanmıştı. Yağış nedeniyle su seviyesi yükselen Yuvacık Barajından daha fazla miktarda suyun arıtma tesisine aktarıldığı kaydedildi.
     Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kocaelide dün metrekareye düşen 3,4 kilogram yağış düştüğü, yağışların bugün ve yarın da aralıklarla devam edeceği öğrenildi.
     Kentte bugün hava sıcaklığının 13-14 derece olacağı belirtildi. Pazartesi gününden itibaren havanın mevsim normallerine döneceği ve sıcaklığın 16-17 dereceye çıkacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yağışlar, Kocaelili çiftçilerin yüzünü güldürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER