Yalovada elyaf fabrikasındaki yangın

Yalovada elyaf fabrikasındaki yangın -Akkök Şirketler Grubu Üst Yöneticisi Dördüncü: -Tesisin diğer kimyasal madde depolayan ve işleyen kısımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Dolayısıyla kimyasal bir etki söz konusu değil


YALOVA (A.A) - Akkök Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, fabrikada çıkan yangınla ilgili, Tesisin diğer kimyasal madde depolayan ve işleyen kısımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Dolayısıyla kimyasal bir etki söz konusu değildir dedi.
     Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Şden, fabrikada 27 Ocak Pazar günü meydana gelen yangınla ilgili bir yazılı açıklama yapıldı. Yangının insan sağlığına ve çevreye zarar vermediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Aksa Akrilik Kimya Sanayiye ait, tekstil sektöründe kullanılan satışa hazır malların bulunduğu depoda çıkan ve aynı gün tamamen söndürülen yangın sonrasında 29 Ocak Salı sabahı itibarıyla soğutma çalışmaları da sona erdi. Yangın sırasında ve sonrasında Aksa ve bağımsız akredite çevre laboratuarı tarafından tesis etrafında ve Taşköprü Belediyesi iskan alanlarında yapılan emisyon ölçümleri tüm değerlerin sınırların altında olduğunu, insan ve çevre sağlığı açısından bir tehlike olmadığını ortaya koydu.
     Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Şnin Yalovada fabrikasında bulunan ve içinde tekstil sektöründe kullanılan akrilik elyafın yer aldığı mamul ambarında 27 Ocak Pazar günü sabah saatlerinde çıkan yangına, teknik ekipler ve itfaiye tarafından anında müdahale edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yangın aynı gün saat 13.45 itibarıyla kontrol altına alınmıştı. 29 Ocak Salı sabahı itibarıyla depodaki soğutma işlemleri tamamlandı ve fabrikadaki üretim hatları saat 16.00 itibarıyla kontrollü bir şekilde devreye alınmaya başlandı. Emisyon ölçüm sonuçları sınırların altında. Yangının çıktığı 27 Ocak günü bağımsız akredite çevre laboratuvarı tarafından 6 farklı noktada emisyon ölçümleri gerçekleştirildi. Aksa Fabrikasının yanı sıra Taşköprü Küçük Sanayi Sitesi, Taşköprü Belediyesi kuzey tarafı (ilçe girişi), Taşköprü Belediyesi güney tarafı ve Taşköprü Belediyesi batı tarafında (Yalova tarafı) da gerçekleştirilen ölçümlerde oksijen (O2), karbonmonoksit (CO), azotoksit gazları (NO), hidrojensülfür (H2S) amonyak ve hidrojensiyanür gazı (HCN) değerlerine bakıldı. Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmenliği (SKHKKY) ve uluslararası sınır değerler doğrultusunda değerlendirilen ölçümlerde, olumsuz herhangi bir sonuca rastlanmadığı rapor edildi.
    
     -Dördüncünün açıklaması-
    
     Yazılı açıklamaya göre, Akkök Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, konuya ilişkin şunları kaydetti:
     Yangın, ambarın tekstil sektöründe kullanılan akrilik elyaf bulunan kısmında meydana geldi. Tesisin diğer kimyasal madde depolayan ve işleyen kısımlarında ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Dolayısıyla kimyasal bir etki söz konusu değildir. Fabrikada ve çevrede yaptığımız ölçümler sonucunda iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili mevzuatta belirtilen sınır değerlerin altında değerler tespit edilmiş, yangın nedeniyle insan ya da çevre sağlığını tehdit eden bir bulguya rastlanmamıştır. Yetkili birimlerden gelen ölçümleme raporlarında da sonuçları da beklediğimiz gibi çıktı
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Yalovada elyaf fabrikasındaki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER