Yalovada turizm atılımı

Yalovada turizm atılımı -Belediye Başkanı Koçal: -Yalovanın sahip olduğu değerlerle 2 milyon turisti hedefliyoruz


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, ilin sahip olduğu değerlerle 2 milyon turisti hedeflediklerini söyledi.
     Koçal, Belediye Encümen Salonunda düzenlediği basın toplantısında, eski arboretum alanında yapılan ihalelerle ilgi süreç hakkında bilgi verdi.
     İhale süreçlerinin dün itibariyle tamamlandığını belirten Koçal, firmalar tarafından hazırlanan projeleri de basın mensuplarıyla paylaştı.
     Yalovadaki en önemli eksiğini 5 yıldızlı otellerin azlığı olduğunu vurgulayan Koçal, şöyle dedi:
     Yapılacak oteller Yalovada marka oluşturacak yapılar olacak. Yalovada başka bir yerde böyle yapıların yapılmasına imar açısından da imkan yok. Bu anlamda olay bitti. Biz yatırımcılardan yapılacak otellerin 5-6 ay içerisinde projelendirilmesini, sonra da bu yatırımları yapmasını bekleyeceğiz. İhalede yapılacak projenin, bizim tarafımızdan onaylanması gerekiyor. Onaylanmadan geçemez. Gördüğünüz gibi böyle bir yapının Yalovaya çok ciddi artısı olacaktır. Yatırımların toplamı 200 milyonu bulacaktır.
     Yalovanın turist potansiyelinin 450 bin civarında olduğunu bildiren Koçal, İzmirin bu anlamdaki potansiyelinin ise 1 milyon 200 bin civarında olduğunu kaydetti.
     Biz, Yalovanın sahip olduğu değerler itibariyle 2 milyon turisti hedefliyoruz diyen Koçal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bunun için de 3 ana unsur var. Biri otel yatırımları. Sadece bu yetmiyor. Otel yatırımlarından sonra turistlerin şehri gezmesini sağlamak lazım. Bunun için 6 tane müze planladık. Belirli bir periyot içinde hepsini hayata geçireceğiz. Diğer yandan gezilebilecek güzel yerlerin olmasını istedik. Görsel noktalar yaratmak istedik. Bunların olması, markalaşması lazım. Fotoğraf çekilebilecek yerler, alanlar yapmaya çalışıyoruz. 3 yıldır hayata geçirmek istediğimiz projelerimiz, büyük resme yönelik altyapı çalışmasıydı.
     Yalovada esnaf için gündeme gelen en önemli projenin bu olduğuna inandığını belirten Koçak, her sektörün topluma farklı yansımalarının olduğunu, ancak direk esnafa yansıyacak sektörün turizm olduğunu dile getirdi.
     2 milyon turist dediğimiz zaman Yalova esnafının bundan çıkaracağı menfaat, gelir, yılda 400 milyon civarındadır diyen Koçal, bunun devletin basit bir matematikle elde ettiği rakam olduğunu, 400 milyonun da esnaf için ne manaya geldiğini herkesin hayal etmesi gerektiğini vurguladı.
     Alan ile ilgili yaşanan tartışmaların devam etmesi durumunda durumu ilgili makamlara ileteceğini kaydeden Koçal, Bu iş bitti. Artık o siyasi dönem kapandı. Bundan sonra bunu saygıyla karşılayın. Yalovada işbirliği, el birliği içerisinde çalışalım. Ne AK Parti kurum olarak, ne de CHP kurum olarak buna karşı değil. Ama kurumların içinde bireysel hedeflerle engelleme yapmak isteyenler oldu. Bu tavrına devam edenleri en üst noktaları kim ise genel başkan, başbakan, hepsine olayı anlatan yazılı bir metin ile ileteceğim diye konuştu.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalovada turizm atılımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER