Yalovadaki OSBlerde kamulaştırma sıkıntısı

Yalovadaki OSBlerde kamulaştırma sıkıntısı -YTSO Başkanı Özel: -3 tane sicil numarası almış OSBmiz var. Bunlardaki tek sıkıntı kamulaştırma, yani parasızlık


YALOVA (A.A) - Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, 3 tane sicil numarası almış OSBmiz var. Bunlardaki tek sıkıntı kamulaştırma, yani parasızlık dedi.
     Özel, düzenlediği basın toplantısında, ildeki OSBlerde yaşanan sıkıntılara dikkati çekti. Temel problemin kamulaştırma olduğunu vurgulayan Özel, şunları kaydetti:
     3 tane sicil numarası almış OSBmiz var. Bunlardaki tek sıkıntı kamulaştırma, yani parasızlık. Sicil almış olan Çiçekçilik, Bilişim ve Gemi Yan Sanayi OSBlerin süreci çok uzadı. OSBlerin kurulmasında hissedar olan ortaklar belli. Bu ortakların maddi güçleri de ortada. Zamanında kaynak yetersizliğinden dolayı kamulaştırma yapamamalarının getirmiş olduğu sıkıntıyı burada acı bir şekilde yaşıyoruz. Arazi fiyatları kimsenin tahmin edemeyeceği çizgiye geldi. Bakanlık OSBlerin ortalama 15 yıl sürdüğünü belirtti. Biz şu anda 10 yılımızı kaybettik. Hala arsaları alamadık. Temel problem burada kilitlendi.
     Bilişim OSB ile ilgili olarak Yalova Belediyesi, İl Genel Meclisi ve odanın olumsuz bir görüş belirtmediğine de değinen Özel, şöyle konuştu:
     Bu yatırımcılar 70 iş yeri ile beraber kalıpçılık yapmak istiyorlar. Bir anda 5-10 bin kişi çalışacak diye bir şey yok. Ortalama olarak her bir firmada 40-50 kişi olacağı söyleniyor. 70 firmanın gelmesi ile direkt olarak 2 bin 500 ile 3 bin kişi istihdam edilir. Burada o sektörde çalışacak iş gücü var mı ona da bakılacak. Şu an süreçte de bence hatalar var.
     Yönetim olarak çok farklı ve güzel çalışmalara imza attıklarını sözlerine ekleyen Özel, çiçekçilik fuarı ile hizmet binasının yapılamaması nedeniyle üzüntü duyduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: İsmail Ersan - Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovadaki OSBlerde kamulaştırma sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER