Yalova, kıvırcık koyununu yaygınlaştıracak

Yalova, kıvırcık koyununu yaygınlaştıracak


YALOVA (A.A) - Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, kıvırcık koyunu adlı ırkın yaygınlaştırılacağını söyledi.
     Karahan, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Konferans Salonunda düzenlenen Halk Elinde Küçük Hayvan Islahı Kıvırcık Koyunu Destekleme Projesinin başlangıcı nedeniyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz ay Yalova Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile imzaladıkları protokolle projeyi başlattıklarını söyledi.
     Selim Karahan, şunları kaydetti:
     Kıvırcık koyunu, Yalovada yaygınlaştırılacak. Şu an Yalovada 80 baş ve üzerinde kıvırcık koyunu olan 55 yetiştiricimizi bu projeye dahil ettik. Bu 55 yetiştiricimizin toplamda 6 bin 300 adet koyunu bulunuyor. Bu sayı seneye iki katına çıkabilir. Proje kapsamında yetiştiricilerimiz 5 yıl boyunca desteklenecek. Sürü yönetimi konusunda müdürlükçe yetiştiricilere eğitimler verilecek. Yetiştiricilerimize uzun süreli eğitimler vereceğiz. Geçmişte ilimizde yaygın olarak yetiştirilen kıvırcık koyunu, bu proje ile bilimsel yönlendirme ve desteklemeler ile yetiştiriciler tarafından tekrar yaygınlaştırılması, genetiğinin korunması ve ıslah edilmesi sağlanmış olacak. Mera ve otlaklarımız bu proje için uygun.
     Artık çoban tabirinin de ortadan kalktığını dile getiren Karahan, Sürü yöneticilerimize de eğitimler vereceğiz. Geçmişte koyun ve keçi cenneti olan ülkemize bu projenin hayırlı olmasını diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Nedim Güler
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalova, kıvırcık koyununu yaygınlaştıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER