Yalova Belediye Başkanı Koçal:

Yalova Belediye Başkanı Koçal: -"25 binlik Çevre Düzeni Planı, Bakanlık tarafından revize edildi ve sıkıntı çözüldü"


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, turizm tesisleri yapılması planlanan eski arboretum alanında, mahkeme kararı nedeniyle yaşanan sıkıntının giderildiğini bildirdi.
     Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkeme tarafından iptal edilen imar kararıyla ilgili sıkıntıyı aştıklarını belirtti.
     İhaleye çıktıkları günkü gibi aynı planların geçerli olduğu bilgisini veren Koçal, şunları kaydetti:
     "25 binlik Çevre Düzeni Planı, Bakanlık tarafından revize edildi ve sıkıntı çözüldü. Sadece mahkeme kararının binlik planlarla ilgili problemi olmadığını Belediye Meclisine deklare edeceğiz. Mahkeme kararı zaten 25 binlik imar plana yapılan itirazdı. 25 binlik plan değişmesiyle de bu sorun düzeltildi. Artık burada inşaatların başlaması, ihaleleri kazanan firmalara bağlı. İhaleleri kazanan birkaç mülkiyet sahibi var. Onların müştereken tek bir proje yapması üzerine bir düşünce var. Ayrı ayrı da çalışma yapabilirler. Onu belirlemeye çalışıyorlar. Bu neticede ticari bir şey. Ayrı da yapsalar birleşik de yapsalar bizim kriterlerimiz belli. Tahmin ediyorum bunun kararını kısa zaman içinde verirler."
     Koçal, ağustos veya eylül ayında inşaata başlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan - İsmail Ersan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Yalova Belediye Başkanı Koçal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER