1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Sinopta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı


SİNOP (A.A) - Sinopta "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" Cumhuriyet Meydanında sendikalar, siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) katılımı kutlandı.
     Kaleyazı mahallesindeki eski otogar önünde toplanan kalabalık grup, Sakarya ve Atatürk Caddesinden yürüyerek Uğur Mumcu Maydanına kadar yürüdü. Polis tarafından kutlamanın yapıldığı alan çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, kutlamalara katılanlar sıkı aralamalardan geçirilerek meydana alındı.
     Eğitim Sen Sinop Şubesi Başkanı Seyfi Çelebi, Sinopta ve tüm Türkiyede alanlarda taleplerini seslendirmek için toplandıklarını ve omuz omuza verdiklerini söyledi.
     Bugünün türküleri birlikte söyleme günü olduğunu belirten Çelebi, "Emekçiler olarak eşitlik ve adalet istiyoruz. Güvenceli iş ve yaşanabilir çevre istiyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için parasız eğitim güvenli bir gelecek istiyoruz. Kadın emeğinin sömürülmediği ve kadına yönelik şiddetin olmadığı bir ülke istiyoruz. Kimsenin dışlanmadığı,ötekileştirilmediği eşit yurttaşlık temelinde birlikte yaşama iradesine sahip olduğumuz bir Türkiye özlemimiz ve umudumuz var onu korumak istiyoruz" dedi.
    
     Muhabir : Kenan Türkseven-Halit Gümüş
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER